У Гојној Гори ускоро наставак инфраструктурних радова

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, данас је посетио домаћинство породице Шишовић, које се налази у Месној заједници Гојна Гора и том приликом је разговарао са мештанима о приоритетним инфраструктурним радовима у овом крају.

– Јако добар и конструктиван разговор са мештанима. Пре свега, желим да се захвалим домаћинима на топлом пријему и наравно свим мештанима који су ме овде дочекали. Наравно, као што знате, свако село има неке своје специфичне проблеме, али оно што је заједничко за све јесте инфраструктура. Инфраструктура је нешто на чему морамо још више да радимо и ја се искрено надам да ћемо добити помоћ државе за изградњу, како локалних, тако и регионалних путева, којих има можда највише на милановачкој територији у односу на цео Моравички округ. Саслушао сам све похвале и примедбе мештана, на то шта смо све успели да урадимо у протеклом периоду, колико вршимо власт овде у општини Горњи Милановац. Заиста, проблем јесте у том регионалном путу који мора да се уради, како би и привредна делатност могла да се обавља, али наравно и како би сви људи могли овде нормално да наставе да живе. Без пута, без воде и без струје, тешко да ће се било ко осмелити да остане да живи на сеоском подручју, а ми смо ту да помогнемо. Буџет за пољопривреду који износи 72.000.000 динара ове године, са позиције општине Горњи Милановац је постао мали.  Доста мештана који су аплицирали ове године нису успели да искористе своја средства и мораћемо да се трудимо да сваке године повећавамо буџет за пољопривреду бар за 10%, како бисмо успели свима да изађемо у сусрет. У наредном периоду нећемо уводити порез на пољопривредно земљиште. Општина Горњи Милановац је једна од ретких општина која нема тај порез, јер ако желимо да уложимо у село и да оснажимо пољопривредног произвођача, не можемо му уводити додатне намете. Заиста одличан разговор, добро смо се разумели и поставили циљеве, које ћемо у наредном периоду и остварити – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Општина Горњи Милановац настоји да равномерно улаже и развија инфраструктуру у свим деловима општине, како би мештани имали подједнако добре услове за живот, како у граду, тако и у најудаљенијим месним заједницама.

 

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Министар Ђорђе Милићевић посетио општину Горњи Милановац