У Горњем Милановцу, свечаним полагањем венаца обележен данашњи празник

Дан српског јединства, слободе и националне заставе државни је празник који се 15. септембра празнује у Републици Србији. Празник се обележава у спомен на пробој Солунског фронта пре 105 година. Тим поводом на бисту војводи Живојину Мишићу на Тргу кнеза Михаила, венце су положили Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, представници Друштва за неговање традиције ослободилачких ратова Србије и представници Војске Србије .

Данас је велики дан за Србију. Овај дан, није случајно изабран као државни празник, ово је дан пробоја Солунског фронта и српске заставе која се завијорила на врху Кајмакчалана. Желим свим грађанима Републике Србије да честитам данашњи празник, да упутим једну снажну поруку – поруку јединства. Само јединствени, само сложни, можемо у овом турбулентном времену да се изборимо са свим недаћама које су се надвиле не само над Србијом, већ и над Европом и над светом- поручио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац

Данашњи дан треба да служи за понос свих нас. Генерација наших предака, учесника Солунског фронта, оставила је огроман траг и у европској историји.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Почетком јануара наредне године, Милановчани ће имати прилику да користе затворен базен у свом граду