Eng

Es

It

Sp

У Такову одржана промоција најмлађих подофицира Војске Србије

У Такову одржана промоција најмлађих подофицира Војске Србије

У петак je у Такову, у спомен-комплексу „II српски устанак“, одржана свечаност поводом пријема у професионалну војну службу 14. класе основног курса за подофицире. Реализована је промоција у први подофицирски чин 120 полазника основног курса за подофицире и 14 ученика средње стручне војне школе. Свечаности су присуствовали министар одбране у Влади Србије Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, команданти јединица и главни подофицири бригада и централа за обуку Војске Србије, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић са сарадницима, представници Српске Православне цркве и више од 400 подофицира, официра и професионалних војника.

Присутнима се обратио министар Александар Вулин и истакао да је држава јака колико је јака њена војска, и слободна онолико колико може да одбрани своју слободу.

„Данас кад стојимо у сенци Таковског грма, питамо се да ли смо вредни својих предака, носимо ли терет малог народа као што су носили они. Велики и моћни би да одлуче уместо нас, да одреде ком Богу ћемо се молити, који језик говорити, која имена дати. Нема ствари коју Србин неће урадити за слободу, да буде велики и исправан као они испод чијих сенки данас стојимо. Земља је јака онолико колико је јака наша војска! Ово је војска чији врховни командант Александар Вучић чини све да војска буде материјално сигурнија, снажнија, поносна на себе, поносна на своју прошлост и поуздана у своју будућност. Ово је војска којој сте се обећали, нисте постали само подофицири, изабрали сте животну мисију да се посветите најбољој и највећој служби у Србији“, нагласио је министар Вулин.

„Врло сам захвалан и председнику Републике господину Вучићу и господину Вулину што су уважили моје молбе да Таково буде центар Србије, јер Милошево Таково и коридор који носи његово име заслужују да Војска Србије промовише подофицирски чин овде, у центру Шумадије“, рекао је председник Ковачевић.

До сада, свечаност промоције најмлађих подофицира одржавана је у Центру за обуку подофицира „Милунка Савић“ у Панчеву.

Previous Обележена годишњица смрти генерала Божидара Терзића

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I