У току радови на изградњи канализације у улици Душана Дугалића и Младена Жујовића

У оквиру инфраструктурних радова на подручју наше општине, тренутно се ради на изградњи атмосферске као и реконструкцији фекалне канализације са рехабилитацијом коловоза у улицама Душана Дугалића и Младена Жујовића. Добар део посла је већ завршен, а председник наше општине, Дејан Ковачевић, са својим сарадницима обишао је радове и уверио се да теку планираном динамиком.

Општина Горњи Милановац је добила око 500 милиона динара средстава од Министарства за заштиту животне средине за изградњу девет канализационих мрежа. Ми смо данас  у приградском насељу општине Горњи Милановац у улици Душана Дугалића и Младена Жујовића, где се раде два крака канализације чиме смо ово читаво насеље обезбедили са канализационим системом. Ради се и одводна канализација, а промењене су и комплетне инсталације водовода, што значи да смо комплетно реконструисали ове две улице заједно са Владом Републике Србије. За само ове две поменуте улице вредност радова је преко 95 милиона динара, што значи да је 71 милион издвојила Република  а негде око 24 милиона је финансирала локална самоуправа. Због временских услова одлагали смо неколико пута асфалтирање улице Душана Дугалића али коначно су се стекли сви услови за постављање асфалта.

У улици Младена Жујовића у току су радови на постављању канализације. Обећање од извођача радова јесте да ће крајем јула бити завршене комплетне инсталације како би у августу месецу асфалтирали и улицу Младена Жујовића. Тиме ће овај крај бити потпуно сређен што се тиче канализационе ,водоводне и мреже за одводњавање атмосферских вода – рекао је председник Ковачевић

Укупна дужина реконструисаних улица  је 852 метра са ширином коловоза од око 5 метара. Извођач радова је W.D. CONCORD WEST D.О.О., из Београда.

Previous СРЕЋАН ВАМ СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ!