У току радови на ревитализацији путног правца Брезна – Теочин

Општина Горњи Милановац равномерно улаже у развој свих делова своје територије како би становништву обезбедила што боље и квалитетније услове за живот, а пре свега за останак на селу. Грађевинске машине ЈП за изградњу општине стигле су и у МЗ Брезна.

Општина Горњи Милановац посвећује велику пажњу изградњи свих локалних и некатегорисаних путева. Желим првенствено да се захвалим мештанима који су и финансијски учествовали у радовима како би ми са ЈП за изградњу, успели да урадимо цео овај посао, јер без удруживања средстава, без локалне заједнице, без учешћа грађана, не може општина све из свог буџета да уради. Ово је само први корак што се тиче радова на асфалтирању путева у овом крају. Значај је велики, како за мештане које овај пут води до њихових кућа тако и за мештане који користећи ову деоницу скраћују пут до својих домаћинстава и то за 8 километара. Наша обавеза је да до сваке куће дође асфалт. Надам се да ће и Република Србија у наредном периоду из фонда који се издваја за локалне и некатегорисане путеве, помоћи општини Горњи Милановац, како би ми могли да помогнемо мештанима. Наш план и за ову годину је веома амбициозан што се тиче асфлатирања и локалних и некатегорисаних путева, али наравно на овоме нећемо стати, правићемо планове и за будући период да до сваке куће можемо доћи асфалтним путем – рекао је председник Ковачевић.

Дужина деонице која се асфалтира је 1700 метара и део је путног правца Брезна – Теочин рекао је Бранко Миличић извршни директор ЈП за изградњу општине Горњи Милановац и додао:

Јавно предузеће је у сарадњи са мештанима пре седам дана почело ревитализацију пута. Превезли смо око 700 тона материјала, радили смо са четири камиона, скипом и ваљком. Данас су у току радови на завршној фази, а то је ваљање пута у целој траси као и постављање одводних цеви – навео је Миличић. 

Свакодневно на путу ради по десетак мештана и захваљујући њиховом ангажовању сав посао је завршен пре рока, рекао је Миличић, истичући да ово треба да послужи као пример другима.

Previous Инфраструктурни радови у Корчагиновом насељу