Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu

Povodom realizacije projekta „Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu“ danas je održan sastanak radne grupe koju čine načelnici Opštinskih odeljenja, na čelu sa načelnicom gornjomilanovačke Opštinske uprave Goricom Petrović.
Sastanak je otvorio predsednik opštine Milisav Mirković, izrazivši zahvalnost Stalnoj konferenciji gradova i opština, kao i koordinatorima Optimusa na prepoznavanju opštine Gornji Milanovac kao svog partnera na realizaciji ovog projekta. Visoko ocenjen rad gornjomilanovačke Opštinske uprave u delu efikasnosti i uopšte proceduralnog birokratskog poboljšanja, u poslednje tri godine, a u odnosu na druge lokalne samouprave u Srbiji, razlog je odabira opštine Gornji Milanovac da bude realizator i nosilac projekta, rekao je predsednik Mirković. Dodavši, da uvek može bolje i više, a na čemu ćemo i raditi do kraja realizacije celog projekta.
Ugovor o realizaciji projekta u Gornjem Milanovcu potpisan je između opštine Gornji Milanovac, Stalne konferencije gradova i opština i „Optimusa“ – Centra za dobro upravljanje. Ukupna vrednost projekta je 176.788,00 evra, a finansira ga u celosti Švajcarski državni sekretarijat za ekonomske poslove, a prema akcionom planu projekat će trajati 18 meseci. Cilj projekta je unapređenje poslovnog okruženja u jednom broju lokalnih samouprava u Srbiji, sa fokusom na pojednostavljanje dugotrajnih i nepotrebno komplikovanih administrativnih procesa i procedura.
Na današnjem sastanku o izveštaju realizacije prve faze projekta sa izveštajem o fazama konsultacija, komunikacijskom planu i planu rada za sledeći period, govorio je Predrag Cvetković stručnjak za regulatornu reformu Optimusa – Centra za dobro upravljanje.

U prilogu ovog saopštenja dostavljam Vam predstavljene izveštaje, a rad na projektu nastavlja se i sutra u velikoj sali opštine Gornji Milanovac od 10 časova.

 

Previous Danas počinje isplata učeničkih i studentskih stipendija u opštini Gornji Milanovac