Upriličen prijem za Ambasadora Republike Poljske sa saradnicima

Ambasador Republike Poljske nj.e. Andrej Jašionovski sa saradnicima gospodinom Andrejom Svjezačinskim prvim savetnikom za ekonomska pitanja i referentom u ekonomskom odeljenju gospođom Adrianom Vitezović posetili su danas opštinu Gornji Milanovac.
Na upriličenom prijemu, uvaženim visokim predstavnicima Poljske ambasade, o karakteristikama opštine Gornji Milanovac govorila je načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović. Pored odabranih geografskih, istorijskih, demografskih i obrazovnih podataka opštine Gornji Milanovac, gosti su saznali dosta toga i o privrednim mogućnostima gornjomilanovačkog kraja, kao i o detaljanim izveštajima i planovima opštine Gornji Milanovac o realizaciji kapitalnih projekata koji se prvenstveno većinski finasiraju sredstvima budžetskih obaveznika, kao i sredstvima iz Evropskih fondova.
Ambasador se zahvalio na prijemu, pohvalivši novi izgled opštine Gornji Milanovac kao jedan od dobrih pokazatelja razvijenosti opštine koja ima odličnu geografsku poziciju i prirodna bogatstva, a što je dobar preduslov za bogatu turističku ponudu, kao i razvijeniju poljoprivrednu delatnost. A sve to zajedno je dobra perspektiva za ulazak u Evropsku uniju, misleći upravo na manje opštine i lokalne samouprave koje će imati prednost u odnosu na veće centre, ali je neophodna dobra pripremljenost i obučenost u apliciranju projekata.
Ovom prilikom načelnica Opštinske uprave posebno je istakla i ujedno se zahvalila i u ime predsednika opštine Milisava Mirkovića, na izuzetnoj naklonitosti Ambasade Republike Poljske prema Opštini Gornji Milanovac, odnosno školama na njenoj teritoriji. Konkretno, u OŠ „Ivo Andrić“ u Pranjanima odnosno izdvojenom odeljenju u Kamenici postavljena je nova stolarija. Vrednost ovih radova iznosila je oko 11500 evra,  a sredstva je obezbedila upravo Ambasada Poljske. Takođe, zahvaljujući Ambasadi Republike Poljske, danas imamo novu stolariju i u OŠ „Takovski ustanak“ u Takovu odnosno izdvojenom odeljenju u Gornjim Banjanima. Vrednost ove donacije iznosila je 7.680 evra.
Prema programu posete gosti će posetiti i osnovnu školu u Gornjim Banjanima gde će rukovodstvo, nastavno osoblje i učenici ove škole, prirediti prijem dobrodošlice i kulturnoumetnički program učenika u znak zahvalnosti donatorima iz Republike Poljske.

Previous Osveštani temelji crkve Sv Metodija Patarskog u Velereči