Eng

Es

It

Sp

Упутство за боље друштво

Упутство за боље друштво

Општина Горњи Милановац, позвана је да, заједно са локалним самоуправама у окружењу, узме учешћа у консултативним састанцима у оквиру процеса израде Националне стратегије и Акционог плана за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва за период 2014.-2018. године, који организује Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије.

Консултативни састанак биће одржан у Ужицу, 13. октобра 2014. Године, а сам процес израде овог важног националног стратешког документа је подржан у оквиру ЕУ ИПА 2011-2013 пројекта „ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом“. Ово је само један вид великог партиципативног процеса на локалу који се реализује у оквиру пројекта „Подстицајно окружење за развој цивилног друштва“, уз подршку Агенције Сједињених Америчких Држава за међународни развој (УСАИД) у Републици Србији.

Процес израде прве Националне стратегије за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва за период 2014. до 2018. године отпочео је великом националном конференцијом (20 – 21. фебруара 2014. године) на којој је више од 350 организација цивилног друштва дефинисало приоритетна поглавља као оквир будуће Стратегије. Након што је експертска група, састављена од водећег експерта и троје експерата изабраних јавним позивом, сачинила радни текст стратешког оквира и предложила мере, Пројектна група састављена од представника 12 ресорних министарстава и Сталне конференције градова и општина је верификовала текст првог нацрта који је стављен на увид јавности на званичној интернет страници Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом (www.strategija.civilnodrustvo.gov.rs).

Кроз могућност интерактивног коментарисања и давања сугестија, отворен је процес широких консултација о садржају будуће Стратегије:
http://strategija.civilnodrustvo.gov.rs/diskusija/uputstvo-za-ostavljanje-komentara

Previous Електронски регистар

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I