Eng

Es

It

Sp

Уручивање уговора о суфинансирању мера енергетске ефикасности

Уручивање уговора о суфинансирању мера енергетске ефикасности

Уручена педесет два уговора за спровођење мера енергетске санације породичних кућа и станова.

Грађани који су остварили право на коришћење подстицајних средстава за спровођење мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине Горњи Милановац за 2021.годину, данас су потписали Уговоре, које им је уручио председник Општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

На Јавни позив који је Општинска управа објавила 23.јула 2021.године, пријавило се осамдесет троје суграђана, од којих је педест двоје испунило услове, чиме су стекли право да постану директни корисници средстава издвојених за програм мера енергетске ефикасности.

Општина Горњи Милановац већ неколико година опредељује значајна средства за енергетску санацију стамбених објеката. Првенствено смо били оријентисани на зграде за колективно становање, пошто су неки од тих објеката грађени и пре више од 50 година. Када је Министарство изашло са планом да се улаже и у јединице индивидуалног становања, за ту намену смо издвојили 4 милиона динара, а укупан буџет за спровођење мера енергетске санације стамбених зграда и породичних кућа и станова је 12 милиона динара. Данас смо уручили 52 уговора. Средства којима смо располагали нису могла да покрију захтеве свих заинтересованих суграђана. Ово нам је била пробна година за индивидуална домаћинства, тако да ћемо се у будућности потрудити да свима изађемо у сусрет и да повећамо буџет. Поред саме уштеде коју ће грађани осетити на својим рачунима за утрошену енергију, што је, када се уради потпуна санација, преко 30 посто, имаћемо и значајан еколошки ефекат, јер ћемо трошити мање енергената. Важно је да грађани схвате да је све што радимо у заједничком интересу свих нас који живимо на подручју општине. Трудићемо се да и даље кроз разне субвенције,акције и разговоре са суграђанима дођемо до чистије и здравије животне средине – рекао је Ковачевић.

Ковачевић је подсетио да Општина Горњи Милановац годинама ради на унапређењу животне средине, чему доприноси редовно одвожење смећа са сеоског подручја, селективно одлагање отпада, затим изградња котларнице на биомасу и гас, која ће почети наредне године. Новчана средства која су Уговорима опредељена корисницима за меру енергетске санације биће уплаћена на њихове текуће рачуне у наредних седам дана.

Previous Јединствени бирачки списак

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I