Eng

Es

It

Sp

USPEŠNO OKONČAN PROJEKAT „VODOSNABDEVANJE U SKLADU SA STANDARDIMA EU“

USPEŠNO OKONČAN PROJEKAT „VODOSNABDEVANJE U SKLADU SA STANDARDIMA EU“

Delegacija EU u RS
Program EXCANGE 3
Opstina Gornji Milanovac
EVROPSKA UNIJA
OPŠTINSKI PROJEKAT
OPŠTINA GORNJI MILANOVAC
Vodosnadbevanje u skladu sa evropskim standardima

Na završnoj konferenciji za medije u projektu „Vodosnabdevanje u skladu sa standardima Evropske Unije“,
održanoj u Gornjem Milanovcu u petak 22.06.2012. godine, koji je, uz finansiranje EU kroz program „Exchange 3“, posle 15 meseci trajanja uspešno realizovala opština Gornji Milanovac u saradnji sa JKP „Gornji Milanovac“ i Gradom Užicem, kao partnerima na projektu, na zanimljiv i neposredan način prezentovani su rezultati ove saradnje.
Predsednik opštine Gornji Milanovac, Milisav Mirković, otvorio je konferenciju srdačnim pozdravom svim učesnicima projekta i istakao značaj koji on ima za milanovačko javno komunalno preduzeće i opštinu. On je pohvalio odličnu saradnju sa partnerima iz Grada Užica, a posebno rad novoosnovane Kancelarije za izradu i praćenje razvojnih projekata, javne nabavke i praćenje investicija u okviru Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac, koja je sve vreme trajanja projekta aktivno učestvovala sa JKP „Gornji Milanovac“ u realizaciji. Potom su prezentaciju finalnih rezultata projekta preuzeli neposredni učesnici.
Milosav Petrović se kao menadžer projekta zahvalio svim učesnicima na saradnji i istakao da se nada da će ona biti nastavljena novim unapređenjima postojećeg sistema kroz sukcesivno uvođenje novih vodovodnih objakata u sistem nadzora i nabavku dodatne opreme koja će omogućiti kvalitetniji nadzor, sa većim brojem paramatera koji prate kvalitet vode, PH vrednost, stepen hlorisanosti i drugo. Potom su prezentaciju, svako u svojoj oblasti nastavili Nenad Radovanović, koji je prezentovao upotrebu GIS mreže, odnosno Milan Brković, koji je demonstrirao neposredno daljinsko upravljanje vodovodnom mrežom i istakao efekte koje ovakav modul upravljanja ima sa aspekta energetske efikasnosti, uštede resursa i pravovremenog obaveštavanja o najznačajnijim parametrima vodovodnog sistema. Na kraju konferencije, prisutnima se u ime Grada Užica kao pratnera na projektu obratio Dragoljub Kostić, koji je istakao najznačajnija zapažanja iz svog preko deset godina dugog iskustva apliciranja i realizacije projekata iz oblasti vodosnabdevanja, u saradnji sa drugim lokalnim partnerima iz zemlje i Evropske Unije. On je pohvalio saradnju Gornjeg Milanovca i Užica u toku ovog projekta i istakao da ona kao trajni uspeh sa sobom nosi uspostavljeno partnerstvo koje će biti osnov budućih zajedničkih projekata.
Konferencija je zaključena sa utiskom da je podjednako važan rezultat ove saradnje, pored izuzetnih rezultata u racionalizaciji upravljanja vodovodnim sistemom i uštedi vode kao jednog od najznačajnijih životnih resursa, uspostavljena partnerska saradnja dve lokalne samouprave i dva najznačajnija komunalna preduzeća, koja obećava uspešan nastavak zajedničkog rada na unapređenju kvaliteta života u Gornjem Milanovcu i Užicu.

Претходни APEL GRAĐANIMA DA NE PALE VATRU U PRIRODI ZBOG POVEĆANOG RIZIKA OD POŽARA

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I