Усвојен први ребаланс буџета Општине Горњи Милановац

Данашња двадесетдруга редовна седница Скупштине општине Горњи Милановац реализована је кроз девет тачака дневног реда, које су једногласно усвојене од стране одборника. Лазар Николић председник СО Горњи Милановац рекао је да је седница протекла у веома динамичној и квалитетној расправи поводом две тачке дневног реда које су биле и најзначајније. У питању је било Разматрање предлога Одлуке о завршном рачуну буџета општине за 2022.годину, као и разматрање и усвајање првог овогодишњег буџетског ребаласа у корист увећања буџетских средстава за ову годину у укупном износу од 422.564.606 динара.

– Што се тиче завршног рачуна за 2022. годину, видели смо да је општина квалитетно функционисала. Укратко, приходи су били већи него што су планирани, извршење износи 85% и евидентно је да се пуно радило. Када је у питању ребаланс буџета, средства се распоређују, како на инвестиције тако се усмеравају и на активности предузећа и установа као и на повећање зарада запослених. Средства у инвестиционом делу су усмерена на завршетак радова водовода на Руднику, изградњу новог вртића, за радове на изградњи затвореног базена, као и за изградњу моста на Каменици који је порушен прошле године у периоду поплава. Тако да могу рећи да јако рационално и квалитетно распоређујемо средства – истакао је Лазар Николић, председник СО Горњи Милановац.

Првим овогодишњим ребалансом, општински буџет је увећан за 422.564.606 динара и може се рећи да је у питању рекордан буџет општине који сада износи нешто више од 2.400.000.000 динара. Поред инвестиција које су започете у плану су неке нове рекао је Дејан Ковачевић председник општине.
-Ускоро почињемо са изградњом и игралишта на Ивицама које заједно финансирамо са Министарством државне управе и локалне самоуправе. Настављамо са рехабилитацијом улица, изградњом нових путних праваца на сеоском подручју, како локалних тако и некатегорисаних. Ништа неће каснити, ми смо се спремили за овај велики инвестициони циклус. Успели смо да уштедимо нека средства и прошле године. Општина Горњи Милановац има стабилан буџет, има стабилне приливе. Увек планирамо буџет, тако да га никад не преценимо, већ потценимо за неки проценат, јер стабилност јавних финансија је основ за вођење локалне самоуправе – рекао је председник.

Игралиште за децу на Ивицама гради се на захтев мештана. Очекује се да ће се градња завршити за два до три месеца. Инвестициона вредност пројекта износи око 21.000.000 динара.

Previous Уручене награде и признања најбољим ученицима општине Горњи Милановац