Eng

Es

It

Sp

Утисци из Оснабрика, Немачка

Утисци из Оснабрика, Немачка

Поводом повратка фудбалског клуба „Младост ʹ09“ из Немачке и успостављања сарадње са екипом „SSC Dodesheide“, јуче је у Кабинету председника општине Милисава Мирковића организован пријем за представнике фудбалског клуба из Враћевшнице.

На састанку су сумирани утисци са гостовања горњомилановачког тима у Немачкој, где им је домаћин била екипа „SSC Dodesheide“ из Оснабрика. Успостављена је и сарадња између два клуба, која ће се наставити посетом немачке екипе нашем локалном клубу наредне године.

Током посете Оснабрику гостима из Горњег Милановца омогућен је обилазак фабрике аутомобила „Volkswagen – Porsche“, којим су се упознали са током производње аутомобила марке „Porsche“ до самог изласка са производне траке. Такође, уприличена је посета српској црквеној општини и цркви св. Георгија у оквиру које се налази и спомен костурница у којој су похрањени остаци српских генерала и војника који су се налазили у овом граду у заробљеништву током Другог светског рата.

Приликом посете Градској кући, у Дворани мира, у име града добродошлицу је упутио шеф посланичке групе која је на власти у Оснабрику, посланик републичког парламента и представник фудбалског савеза Оснабрика, Frank Henning.

Према речима чланова „Младост ʹ09“ дошло је и до фудбалског сусрета њиховог клуба са домаћином, на којој је победу однео гост резултатом 3:2.

„Успостављање међународне сарадње у било којој области представља велики успех за нашу општину. Драго ми је да сте лепо дочекани а ми ћемо се трудити идуће године да гостопримство узвратимо“ рекао је председник општине Милисав Мирковић.

Previous Наставак археолошких истраживања на Руднику

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2023 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб одржава и ажурира: АVI SOLUTIONS