Uveden samodoprinos na području mesne zajednice Lunjevica I

Na juče održanoj sednici Opštinkog veća opštine Gornji Milanovac, usvojen je izveštaj o rezultatima referenduma radi donošenja Odluke o uvođenju samodoprinosa u novcu na području mesne zajednice Lunjevica za period od 01.02.2011. do 31.01.2016. godine.
Prema dostavljenom izveštaju Komisije za sprovođenje referenduma, referendum je uspešno obavljen u skladu sa Zakonom o referendumu i narodnoj inicijativi, što govore i i sledeći rezultati: od ukupno 429 građana sa pravom izjašnjavanja, izjasnilo se 300, za uvođenje samodoprinosa bilo je 281 građanin, dok je 15 bilo protiv, 129 građana se nije izjasnilo, a samo su 4 glasačka listića bila nevažeća.
Obzirom na uspešnost u sprovođenju referenduma, ali i negativne posledice koje je izazvalo ukidanje predhodonog samodoprinosa, prema rečima načelnika Odeljenja za poslove mesnih zajednica, udruženja građana i društvenih organizacija, pojavile su se inicijative i potrebe i drugih mesnih zajednica na području gornjomilanovačke opštine za uvođenje samodoprinosa u novcu.
Na osnovu dostavljenog izveštaja, članovi Opštinskog veća su usvojili predlog Odluke kojom se proglašava Odluka o uvođenju samodoprinosa u novcu na području MZ Lunjevica za period od 01.02.2011. do 31.01.2016. godine i upućuje Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje.

Previous Prva beba u novoj 2011-toj godini I

Leave Your Comment