Van snage zabrana korišćenja vode na Rudniku

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković, stavio je danas van snage Naredbu kojom se zabranjuje upotreba vode za piće i spremanje hrane svim korisnicima vode iz sistema za vodosnabdevanje za naseljeno mesto Rudnik, važeću od jula meseca prošle godine.

Meštanima varošice Rudnik nije bilo dozvoljeno korišćenje vode zbog povećanja koncentracije arsena iznad granice dozvoljene Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, a prema Mišljenju Zavoda za javno zdravlje Čačak o higijenskoj ispravnosti vode za piće iz javnog vodovoda za naselje Rudnik.

Međutim, preduzimanjem odgovarajućih sanitarno-higijenskih mera u dužem vremenskom periodu Javnog komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac“ obezbeđena je higijenska ispravnost vode za piće. Samim tim, uzastopnom kontrolom vode iz javnog vodovoda za naselje Rudnik u periodu od 28.02. do 04.03.2013. godine, Centar za higijenu i humanu ekologiju Zavoda za javno zdravlje Čačak, konstatovao je da su koncentracije arsena niže od dozvoljenih i da je voda u vodovodnom sistemu javnog vodovoda za naselje Rudnik higijenski ispravna, tako da se može koristiti za piće.

O ispravnosti vode svedoči Mišljenje (br:52/900 od 06.03.2013.) Zavoda za javno zdravlje Čačak sačinjeno o higijenskoj ispravnosti vode za piće iz javnog vodovoda za naselje Rudnik.

 

Previous OPŠTINA GORNJI MILANOVAC NABAVLJA PROTIVGRADNE RAKETE