Vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Danas, 26. januara 2012. godine, povodom obilnih snežnih padavina na području opštine Gornji Milanovac u poslednjih 40 sati, u Kabinetu predsednika opštine Gornji Milanovac održana je vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije.
Predsednik opštine i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Milisav Mirković sazvao je vanrednu sednicu Štaba radi preduzimanja hitnih i dodatnih mera u cilju obezbeđenja prohodnosti svih puteva na teritoriji opštine. U protekla dva dana preduzeto je dosta mera, ali usled nedostatka mehanizacije obustavljen je saobraćaj do nekih mesta. U tom pravcu Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković uputio je juče zahtev Putevima Štrabag iz Čačka da hitno angažuju dodatnu mehanizaciju na čišćenju regionalnih putnih pravaca na teritoriji opštine Gornji Milanovac kako bi mehanizaciji Javnog preduzeća za puteve opštine Gornji Milanovac i Mesnih zajednica omogućili da pristupi čišćenju lokalnih i nekategorisanih puteva. U toku jučerašnjeg dana veći deo kvarova na elektromreži je otklonjen osim u delovima opštine koji su neprohodni. U slučaju da se stanje pogorša biće proglašeno vanredno stanje.
U cilju što hitnijeg raščišćavanja puteva koje je neophodno da bi sve druge službe mogle normalno da funkcionišu naloženo je Javnom preduzeću za puteve opštine Gornji Milanovac da angažuje dodatnu mehanizaciju privatnih subjekata kako na području grada tako i na seoskim područjima i da se u tom cilju hitno održe i sednice Saveta Mesnih zajednica. Takođe, upućen je apel svim građanima da svoje automobile ukoliko je to moguće uklone sa kolovoza, a ukoliko ne, onda parkiraju samo sa jedne strane kolovoza kako bi mehanizacija mogla da očisti ulice. Prioritet u čišćenju imaće deonice u kojima je neophodan prilaz službi hitne pomoći. Pojačan je i rad dežurnih službi Policijske stanice u Gornjem Milanovcu na regulisanju saobraćaja na deonicama gde se vrši čišćenje.
Takođe, intenziviran je rad opštinskih službi, a na prvom mestu inspekcijskih službi, kao i Javnih preduzeća i Ustanova za pomoć Mesnim zajednicama. Škole na seoskim područjima odnosno u Takovu i Pranjanima danas neće raditi, dok se na Rudniku i u Vraćevšnici nastava izvodi sa znatno manjim brojem učenika. Preporučeno je da škole na seoskom području sutra ne rade i da se u tom pravcu kontaktira Školska uprava u Čačku.
Na sednici Štaba zaključeno je da će se ukoliko to bude potrebno obratiti Ministarstvu odbrane Republike Srbije, a u međuvremenu aktivirana je mehanizacija kojom raspolaže kasarna u Gornjem Milanovcu.
Prema izveštajima nadležnih nema većih problema u oblasti telekomunikacija, radu službe hitne pomoći i kućne nege, kao i snabdevanju vodom i grejanjem.

Previous UN GRANTOVI – PODRŠKA RAZVOJU RURALNOG TURIZMA

Leave Your Comment