Eng

Es

It

Sp

Вашар на новој локацији

Вашар на новој локацији

Традиционални вашар у Горњем Милановцу који се сваке године одржава 22. маја у строгом центру града, ове године биће измештен на нову локацију и одржаће се у Железничкој улици.

Према речима начелника Општинске управе општине Горњи Милановац Александра Јевтовића, само одржавање вашара у центру града носи са собом гужву и бројне проблеме, нарочито када је реч о интервенцијама хитних служби – Хитне помоћи, ватрогасаца и осталих хитних служби: „Као једна од најбољих локација за организовање вашара изабрана је Железничка улица, и то од „Идеје“ до раскрснице за игралиште СД Таково. На том простору има нешто више места него што је то био раније случај, па ће ту бити обележено између 550 – 600 места, димензија 2 пута 1 метар. Закуп за свако место је хиљаду и петсто динара и у складу је са Одлуком о локалним комуналним таксама по којој се за организовање вашара наплаћује накнада од седамсто педесет динара по метру квадратном.“ Јевтовић је нагласио да за разлику од претходних година када је вашар организовала МЗ Горњи Милановац и када је цена места била две хиљаде и петсто динара по метру квадратном, сада је та цена драстично нижа.

Начелник општинске управе је рекао да у односу на претходну годину, када је продато четири стотине и педесет места, ове године ће бити исцртано више, а и интересовање продаваца ове године је веће. На новој локацији ће бити много више простора и биће доста лакше људима који излажу и продају своју робу на тим тезгама.

Сви заинтересовани продавци, од 7. маја, у згради Општинске управе у улици Тихомира Матијевића 4, могу да изврше закуп свог места.

За време трајања вашара овај део Железничке улице биће потпуно затворен за саобраћај.

Previous Почело првенство Србије у стрељаштву

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I