Eng

Es

It

Sp

Враћевшница – административни центар гружанског краја

Враћевшница – административни центар гружанског краја

Месна заједница Враћевшница добила је нове, реновиране просторије Месне канцеларије, у оквиру које се налази и реновирана амбуланта, као и канцеларија Савета месне заједнице. Пројекат је финансирала Општина Горњи Милановац, у сарадњи са Канцеларијом за управљање јавних улагања. За ново рухо просторија, издвојено је око три милиона динара.

„Поред амбуланте која је урађена, постоји простор за апотеку, која би требало ускоро да почне да ради. Закључили смо уговор са Фамили фарм-ом, па ће амбуланта радити сваким даном, када и лекар у селу. Оно што је значајно је и да смо отворили Месну канцеларију у оквиру ове зграде, где ће становници целог гружанског краја моћи да ваде сва документа која иначе ваде на писарници општине Горњи Милановац. За те намене смо утрошили око 300 хиљада динара за опремање комплетног простора. Поред Месне канцеларије, опремили смо и канцеларију за Савет месне заједнице, где ће Савет, у удобним просторијама, моћи да доноси све одлуке важне за село“, истакао је председник општине Дејан Ковачевић.

Он је нагласио да ће у наредном периоду бити отворена реновирана Месна канцеларија у Угриновцима. Тиме ће становници општине Горњи Милановац и околних села моћи на време и без додатних трошкова да добију сву потребну документацију.

„Пробали смо како систем функционише, видели смо да се издавање Извода из матичне књиге завршава за минут-два, тако да није проблем да ли се налазите у Враћевшници или у Горњем Милановцу, Београду, електронски систем ради одлично. Позивам све становнике Гружанског краја да користе могућности које им је општина Горњи Милановац обезбедила, да све своје административне послове могу извршити овде у Месној канцеларији у Враћевшници. Уколико нека документа, која грађани потраже, треба да се обраде у одређеним службама у Милановцу, свакако матичар који та документа преузме, на пример, у понедељак, у среду или петак им може вратити без икаквих додатних трошкова “, рекао је Ковачевић.

Председник Месне заједнице Враћевшница Светислав Средојевић истакао је нарочито задовољство реновираном Месном канцеларијом, која ће умногоме олакшати живот мештанима.

„ Захвалио бих се општинској управи, до сада нисмо имали овакве објекте. Људи из ових крајева су за све неопходне папире ишли у Горњи Милановац. Сада за тим више неће бити потребе“, истакао је Средојевић.

Месна канцеларија биће отворена за све мештане понедељком, средом и петком од 7:30 до 15:30 часова.

Previous Еколошка култура – саставни део свакодневног живота милановачких основаца

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I