Временски услови погодују наставку радова на Парохијском дому у Брђанима

У Месној заједници Брђани у току су радови на изградњи Парохијског дома цркве Светог Пантелејмона. Учешће на овим радовима узео је велики број мештана. Радове је обишао председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић.

– Мештани се труде да направе не само верски објекат, већ и да то буде нешто што ће користити целом селу за разне светковине које имају. Драго ми је да су добили благослов од Епархије Жичке за такав један објекат, јер откада су престали да користе Дом културе у центру села, немају место у ком би могли да организују такве догађаје. Задовољан сам што су сви мештани на окупу, реткост је видети да се сви људи удруже. Новци су велики, општина ће помоћи један део, а све остало су мештани сами сакупили и ја им честитам на томе. Општина ће радо изаћи у сусрет за сваки нов пројекат који треба да се ради, иако смо већ доста урадили у Брђанима – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

У Брђанима је довођењем воде са Рзава решен деценијски проблем водоснабдевања.  Такође, у току је и пројекат са ЈВП „Србијаводе“ где се ради на сређивању корита реке Дичине. Што се тиче канализационе мреже, у плану су радови како у Такову тако и у Брђанима, додао је председник.

О току радова на Парохијском дому говорио је секретар Црквеног одобра цркве Свети Пантелејмон, Милан Кољајић.

– Презадовољни смо брзином којом се радови одвијају. Имали смо циљ да завршимо са покривањем ове године. Циљ је био далеко, али ми смо уз помоћ наших пријатеља, мештана, а и са помоћи од стране општине, дошли скоро до краја онога што је планирано за ову годину. Наше амбције су да се оспособи сала за црквену славу која је 9. августа. Уколико у томе будемо успели, тада ће наши планови бити остварени – рекао је Милан Кољајић, секретар Црквеног одбора цркве Свети Пантелејмон.

 Просторије Парохијског дома, поред цркве моћи ће да користе и мештани овог краја за организовање својих славља.

– Надам се да ћемо успети у тој намери, посао иде како треба. Захваљујем се председнику, који је подржао сваку акцију у нашем селу, између осталог завршетак изградње цркве, а и почетак градње Парохијског дома. Нама је свака помоћ значајна – рекао је свештеник Звонко Рацић.

Веома је важно да и привредници општине Горњи Милановац финансијски помогну изградњу Парохијског дома, како би се што пре завршили радову на овом објекту.

  КАБИНЕТ   ПРЕДСЕДНИКА   ОПШТИНЕ   ГОРЊИ   МИЛАНОВАЦ

Previous Председник општине Горњи Милановац обишао радове на реконструкцији моста на Каменици