Započeta realizacija projekta “Vodosnadbevanja po evropskim standardima”, doniran sredstvima Evropske unije I

Delegacija EU u RS
Program EXCANGE 3
Opstina Gornji Milanovac
EVROPSKA UNIJA
OPŠTINSKI PROJEKAT
OPŠTINA GORNJI MILANOVAC
Vodosnadbevanje u skladu sa evropskim standardima

 

P R O J E K A T
Vodosnadbevanje opštine Gornji Milanovac u skladu sa Evropskim standardima
-Daljinska kontrola u upravljanju sistemom vodosnadbevanja-

Najava početka realizacije projekta Vodosnadbevanje opštine Gornji Milanovac u skladu sa Evropskim standardima, odnosno, daljinska kontrola u upravljanju sistemom vodosnadbevanja, bila je danas tema održane Press konferencije za novinare u svečanoj sali Okružnog načelstva.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković je u uvodnoj reči naznačio da je Projekat doniran sredstvima Evropske unije u vrednosti od 236.525 evra bespovratnih sredstava, deset odsto ukupnih sredstava je učešće opštine Gornji Milanovac. Partner u realizaciji ovog projekta u delu tehničke podrške biće Grad Užice. Na osnovu programa “Exchange 3″, ugovore u okviru Projekta Evropske unije za ekonomski razvoj i poboljšanje životnog standarda u lokalnim sredinama u Srbiji, potpisalo je trideset osam opština, a konkurisalo je četiri puta više. Tokom realizacije projekta, u trajanju od 15 meseci, veliku stručnu pomoć i aktivno učešće pružiće predstavnici Stalne konferencije gradova i opština.
Prema najavama Predsednika opštine, opština Gornji Milanovac je oformila Projektni tim za realizaciju projekta u delu oglašavanja javnih nabavki, sačinjavanja izveštaja, digitalizacije na mreži vodosnadbevanja, vršenje obuke u proceni ekonomskih studija, harmonizaciju lokalnih propisa u vodosnadbevanju, povećavanje svesti građana o potrebi racionalizacije korišćenja vode i aktivnu promociju projekata Evropske unije.
Javno komunalno preduzeća Gornji Milanovac, ima delegirana tri člana u projektu, koji će učestvovati u pripremnim aktivnostima, pružajući sve potrebne informacije iz sektora vodosnadbevanja i koordinirati aktivnosti sa konsultantima. Grad Užice će imati dva predstavnika, koji će pružiti tehničku podršku projektnom timu u Gornjem Milanovcu.
Drugi rukovodilac na projektu Milosav Petrović, direktor JKP Gornji Milanovac, govorio je o postojećem stanju u vodosnadbevanju, konkretnim problemima, primenljivosti i značaju realizacije projekta za opštinski vodovodni sistem, kao i o budućim rezultatima po realizaciji projekta i održivosti delovanja.

 

Previous Odrzana Maturantska parada 2011.godine I

Leave Your Comment