Eng

Es

It

Sp

Завршен путни правац од Шилопаја до Угриноваца

Завршен путни правац од Шилопаја до Угриноваца

Радови на реконструкцији и асфалтирању локалних и некатегорисаних путева на подручју горњомилановачке општине су у пуном јеку. Председник општине Дејан Ковачевић обишао је данас путни правац од Шилопаја ка Угриновцима.

– Никад веће улагање Републике Србије у регионалне и локалне путеве на територији наше општине. Претходних дана завршен је путни правац од Шилопаја према Угриновцима. У питању је деоница дужине 7,1 километара, која је пресвучена са два слоја асфалта. Наставља се са реконструкцијом пута од Срчаника ка Шилопају, дужине 3,1 километра и остаје око 5 километара средње деонице која ће се радити у наредном периоду. Очекује се да ће до краја лета овај путни правац бити завршен – рекао је Дејан Ковачевић.

Председник Ковачевић је истакао да се увелико ради и на реконструкцији пута од Такова ка Прањанима, у дужини од 25,5 километара.

– Презадовољан сам како су извођачи озбиљно ушли у ту реконструкцију. Сва критична места раде се са дубинским откопима, насипањем и проширују се кривине, а Општинска управа ради на прикупљању сагласности од имаоца парцела на којима се налазе критичне тачке. То ће бити завршено до краја недеље да би смо могли да завршимо комплетну реконструкцију тако да и шлепери могу пролазити кроз целу деоницу од Такова до Прањана. Циљ нам је да убрзнао развијамо туризам у Прањанима, а на добром смо путу, кроз Сабор виолиниста, отварање Аеродрома али и у улагањем у саму варошицу. Тренутно је у току и реконструкција централне улице у насељеном месту Прањани у дужини од 800 метара. По завршетку ових радова Прањани ће добити потпуно другачији изглед.

Ковачевић се овом приликом захвалио председнику Александру Вучићу што је омогућио да држава Србија има довољно новца да улаже у све инфраструктурне пројекте, али и Јавном предузећу “Путеви Србије”. -Настављамо са градњом и предстоји нам велики пројекат, не само у финансијком смислу, већ веома значајан за сам град, а то је кружна раскрсница код “Идеје”. Обзиром да је то уско грло и да се ту возила задржавају када је највећи шпиц у саобраћају. Свесни смо у каквом је стању и сама саобраћајница у том делу и план је да кружни ток завршимо до краја лета – истакао је председник општине.

Кроз раскрницу ће бити постављени елементи за будући топловод, како би се избегло накнадно ископавање, а Ковачевић очекује да радови ускоро почну.

Previous Након асфалтирања деоница путева у Трудељу И Полому, радови су настављени у МЗ Велереч

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I