Završeni pregovori oko DU „Sunce“ I

Predlog Pravilnika sa izmenjenim koeficijentima zaposlenih DU „Sunce“, pripremila je u predviđenom roku (do 15.januara) radna grupa čiji su članovi bili predstavnici lokalne samouprave sindikata, štrajkačkog odbora, predsednik Upravnog odbora i direktor DU „Sunce“.

Tim povodom juče je sastanak na ovu temu održao zamenik predsednika opštine Prof. Aleksa Gagić, koji je eksplicitno predočio predstavnicima samostalnog i nezavisnog sindikata, kao i predstavnicima štrajkačkog odbora o mogućnostima lokalne samouprave i realnim uslovima za povećanje ličnih dohodaka zaposlenih u ovoj ustanovi.

Nakon ovog sastanka o kome su preko svojih predstavnika obavešteni svi zaposleni, zaključen je Sporazum o prekidu štrajka između rukovodstvoa DU „Sunce“ i predstavnika štajkačkog odbora, kojim su prihvaćeni uslovi za povećanje ličnih dohodaka utvrđenih od strane radne grupe formirane sa tim zadatkom, čime je zaposlenima uvećana plata za 12 %, koja obuhvata i redovno povećanje 2% za sve budžetske korisnike.

Previous Zvanično saopštenje i reagovanje Predsednika opštine Gornji Milanovac povodom informacije u vezi sa prodajom više seoskih Domova kulture I

Leave Your Comment