Eng

Es

It

Sp

Завршено потписивање уговора о додели подстицајних средстава за пољопривреднике у 2015. години

Завршено потписивање уговора о додели подстицајних средстава за пољопривреднике у 2015. години

Данашњим потписивањем 51 новог уговора о додели подстицајних средстава између носилаца пољопривредних домаћинстава са територије Општине Горњи Милановац и Председника општине, завршена је додела подстицајних средстава у пољопривреди за 2015. годину.

На овогодишњи конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава у пољопривреди поднето је укупно 838 захтева, од чега је 828 захтева позитивно решено, 3 су негативна док је код преосталих 7 документација непотпуна и очекује се да ће у наредних неколико дана подносиоци допунити документацију чиме би и ови захтеви бити позитивно решени.

Општина Горњи Милановац издвојила је ове године рекордан износ од укупно 36.950.000,оо динара за подстицаје у пољопривреди кроз аграрни буџет, а додељено је укупно 36.086.607,60 динара. Корисници подстицајних средстава су пољопривредни произвођачи са регистрованим пољопривредним газдинством на територији наше општине, према Програму на који је Министарство пољопривреде, шумарства и зашите животне средине дало своју сагласност. Право на подстицајна средства могли су остварити пољопривредни произвођачи за реализоване следеће инвестиције: набавка квалитетних приплодних јуница млечних раса или сименталског говечета, механизација односно опрему за манипулацију, одлагање и апликација стајњака, набавка опреме за мужу, хлађење и складиштење млека, набавка квалитетних говеда, оваца, коза и свиња товних раса, набавка опреме и механизације за припрему, руковање и дистрибуцију концентроване и кабасте сточне хране на газдинству, електричне ограде и термо – појилице, подизање нових или обнављање постојећих производних и матичних засада воћака, хмеља и винове лозе, као и постављање противградних мрежа, набавка воћарско-виноградарских трактора, риголера, подривача и машина за резидбу, тарупирање и бербу, набавка механизације и опреме за сетву, садњу, заштиту биља и наводњавање за воћарску и виноградарску производњу, производња садног материјала и повртарска производња, набавка трактора за ратарску производњу, комбајна за жетву и бербу, прикључних машина за жетву и бербу, машина за обраду земљишта, сејалица, набавка прскалица за прихрану и заштиту биљака од болести, штеточина и корова, набавка опреме за пчеларство и нових пчелињих друштава, улагања у шумарске технологије.

Председник Општине Милисав Мирковић је истакао да је, на задовољство општине и пољопривредника, заједничким улагањем у обнову механизације, сточног фонда, подизање засада и различита унапређења пољопривредне производње, 2015. године у пољопривреду на територији Општине Горњи Милановац инвестирано око 90 милиона динара, истовремено одајући признање пољопривредним произвођачима што су успели да и у овим тешким временима обезбеде своје учешће. Он је поручио да ће Општина и у наредној години наставити са подршком регистрованим пољопривредним домаћинствима, тако да могу већ сада планирати своје инвестиције уз очекивану подршку општине. Иначе, приликом потписивања уговора Председник Општине позвао је пољопривреднике да дају своје предлоге, примедбе и сугестије које ће према законским могућностима бити узете у обзир приликом израде програма за 2016. годину.

   

Подсећамо да је Општина Горњи Милановац кроз аграрни буџет у 2015. години обезбедила и набавку противградних ракета, накнаду противградним стрелцима, креч за калцификацију земљишта, посету пољопривредном сајму и помоћ удружењима из области пољопривреде.

Previous У Горњем Милановцу обележена 101. годишњица Колубарско – сувоборске битке

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I