Eng

Es

It

Sp

Завршна фаза изградња нове школе у Семедражи

Завршна фаза изградња нове школе у Семедражи

Изградња нове школе у Семедражи ушла у завршну фазу

Председник општине Милисав Мирковић обишао је данас нову школу у Семедражи, чија је изградња ушла у завршну фазу.

Након стицања свих неопходних услова приступило се изградњи нове четвороразредне основне школе у таковском селу Семедраж како се стара школа нашла на траси аутопута Београд – Јужни Јадран. Претходна школа је порушена, земља је експроприсана а Општина Горњи Милановац одабрала је нову локацију школе за основце овог села.

„У реализацији овог, као и свих других пројеката пружам пуну подршку Општинској управи општине Горњи Милановац која је носилац инвестиције. Такође, земљиште за изградњу нове школе обезбедила је Општинска управа. Школа ће допринети квалитетнијем раду и боравку у установи као и бољем квалитету живота локалних становника“ рекао је председник Мирковић.

Извођач радова прве фазе изградње школе је „Ратко Митровић Construction“ из Чачка док извођач друге фазе су „Тесла системи“ из Београда. Укупна вредност радова износи 17.663.430,00 динара и укључује куповину земљишта, урбанистички, главни пројекат са техничком контролом као и радове прве и друге фазе изградње школе.

У складу са будућим бројем ђака који ће похађати наставу у овој школи са Министарством просвете, у претходном периоду, договорено је да објекат буде монтажни. Такође, предвиђено је да један део објекта буде намењен за потребе месне заједнице.

Претходни Одржана двадесет и осма седница Скупштине општине

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I