Eng

Es

It

Sp

Завршна конференција у Лучанима

Завршна конференција у Лучанима

У Лучанима је у понедељак, 02.02.2015. године одржана завршна конференција пројекта „Наша имовина подржава наш развој“. Конференцији су присуствовали поред менаџера пројекта, чланови пројектног тима, представници све три локалне самоуправе учеснице на пројекту и представници средстава информисања.

Општине Лучани, Горњи Милановац и Ариље заједнички су реализовали пројекат „Наша имовина подржава наш развој“ у оквиру програма ЕУ Еxцханге 4 програма који финансира Европска унија, а спроводи Стална конференција градова и општина (СКГО).

Пројектом је реализовано успостављење правног оквира за ефикасније управљање имовином усвајањем 12 ревидираних локалних аката; успостављење организационог оквира и изградња професионалних капацитета за попис, упис и управљање имовином у општинским управама Лучани, Горњи Милановац и Ариље, анализа постојећих и неопходних ресурса са предлогом оптималног решења, изградња професионалних капацитета запослених у општини (60 запослених који су обучени из ове области), набављена опрема и софтвер, прикупљени и обрађени подаци о јавној својини и процењен статус инфраструктурних система у општинама Лучани, Горњи Милановац и Ариље, поднети захтеви за упис 21.496 имовинских јединица, односно 12.494 НЕП обрасца Републичкој дирекцији за имовину, формирана база података о јавној својини у све три партнерске општине.

Укупна вредност пројекта износи 207.529,92 евра. Пројекат је трајао 12 месеци. Крајњи корисници пројекта су грађани, приватни инвеститори и предузетници.

Кроз доношење Закона о јавној својини у 2011. години, створени су услови на националном нивоу за локалне самоуправе да добију власништво над имовином и да се успостави ефикасан систем управљања имовином која је од великог значаја за целу заједницу. Због свог значаја, за локалне самоуправе и за интеграционе процесе Србије за ЕУ, процес пописа имовине је подржан од стране Делегације Европске уније и Савета Европе.

Претходни У сусрет 200. годишњици од подизања Другог српског устанка

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I