Одборници једногласно усвојили буџет Општине за 2023

На данас одржаној седници Скупштине општине најпре се разматрало о извршењу буџета општине Горњи Милановац за период од 01.01. до 30. 09.2022. године, након чега је било говора о Предлогу Одлуке о буџету за наредну годину који ће износити 2 103 780 000 динара. Општина је и ове година спровела анкету у којој су учествовали наши суграђани и давали предлоге у које сврхе утрошити део буџетских средстава, где је највећи број Милановчана гласао за изградњу затвореног базена и још једног објекта ПУ „Сунце“.

  • Јако сам задовољан бројем учесника у анкети коју организујемо. Сваке године све већи број грађана, како са сеоског, тако са градског подручја учествује у њој. Иначе, овај буџет је развојни, са преко 650 милиона динара директних инвестиција у изградњу инфраструктуре као што су затворени базен, вртић и саобраћајна инфраструктура. То ће позитивно да утиче и на привреду, не само Горњег Милановца,  већ и грађевинске фирме које ће учествовати и радити на тим пројектима. Очекујемо да ће наредна година, без обзира на то што је тешка и у Србији и у свету, за Горњи Милановац буде јако берићетна – рекао је председник Ковачевић.

Председник Скупштине општине Лазар Николић оценио је данашњу седницу као конструктивну и успешну.

  • Наставља се традиција усвајања свих одлука, не само оних најбитнијих као што је буџет. Као што је већ речено, буџет за 2023. годину је рекордан и видели смо да су грађани гласали за битне инвестиције. Добро је да постоји једна таква анкета у којој могу да учествују наши суграђани, а корисна је и због транспарентности рада Скупштине. Испоштовали смо и то да Одлуку о усвајању буџета доносимо у календарском року, дакле до 20. децембра. Такође, што се тиче извршења буџета, видели смо да је све у најбољем реду – изјавио је Лазар Николић, председник Скупштине Општине Горњи Милановац.
Previous Одржана шеста седница Привредног савета