Eng

Es

It

Sp

Школа у Семедражи ускоро добија игралиште

Школа у Семедражи ускоро добија игралиште

Школа у Семедражи која припада Првој основној школи „Краљ Александар I“ ускоро ће добити и игралиште, као и комплетно уређен прилаз и простор који је окружује. Радове на уређењу обишао је данас председник Општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић.

Стара школа у Семедражи срушена је због проласка ауто-пута, па је Влада Републике Србије уложила средства у изградњу школског објекта на новој локацији. Унутрашњост је потпуно уређена, учионица је опремљена свим наставним реквизитима, помоћне просторије су функционалне, решено је питање грејања, али уређење простора око школе није било довршено.

Сада радимо комплетно партерно уређење, прилазне путеве, вишенаменско дечије игралиште-за кошарку,рукомет и фудбал. Радићемо и комплетну ограду око комплекса, приступне стазе, степениште, тако да ће ова школа добити потпуно нов изглед и праву функцију, да сва деца из Семедражи могу да користе и игралиште и све садржаје који се овде нуде-рекао је Дејан Ковачевић, председник Општине Горњи Милановац.

Председник МЗ Семедраж Никола Петаковић истакао је значај улагања у јавне објекте на сеоском подручју. Осим што ће ђацима бити обезбеђено квалитетније школовање, уређење игралишта ће, како је навео, користити и свим мештанима села.

На сеоском подручју школа има и социјални моменат. У недостатку објеката који постоје на територији града , локалном становништву може користити као погодно место за окупљање. Првенствено ће деци значити, али и млађе и средње генерације ће моћи на новом терену да организују дружења током дана и у вечерњим часовима. Док је школе у селу, сматра се и да је село живо. Ове године смо имали добру сарадњу са локалном самоуправом на многим пословима, а надамо се да ће се наставити и у наредном периоду-каже Петаковић.

Школа тренутно има једно одељење у коме су ученици од првог до четвртог разреда. Радови којима ће наставни услови бити употпуњени уливају наду да ће у будућности бити све више ђака.

Коплекс није био довршен, вода је улазила у зграду, претило је оштећење. Тражили смо да се санира само тај део, а ови радови су заиста превазишли сва наша очекивања. Деца су пресрећна. Надам се да ће колеге подржати идеју да ученици из града, кроз редовне активности и излете,дођу да се друже са децом која овде похађају наставу, јер ће сви од петог разреда бити заједно у матичној школи. Пружамо све што је до нас, па остаје нада да ће се млади одлучивати за живот на селу и да ћемо имати више ученика-рекла је Драгица Радишић, директорка ОШ „Краљ Александар I”.

Уговорена вредност радова износи 4.541, 786,76 динара са пдв-ом, а извођач радова је предузеће СВИН из Горњег Милановца. Завршетак је планиран у наредних петнаест дана.

Previous Обновљен возни парк ЈКП Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I