Eng

Es

It

Sp

Обновљен возни парк ЈКП Горњи Милановац

Обновљен возни парк ЈКП Горњи Милановац

ЈКП Горњи Милановац извршило је репарацију два камиона смећара, чиме им је повећан капацитет и продужен радни век. Укупна вредност инвестиције је 10 милиона од чега је половину определило ЈКП док је преосталих 5 милиона издвојено из општинског буџета.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац посетио је данас Јавно Комунално предузеће и рекао да локална самоуправа, осим кроз редовна средства, и кроз одређене субвенције помаже рад овог предузећа, па су тако издвојена и средства за преправку и поправку камиона.

– ЈКП сада располаже са девет камиона ангажованих на одвожењу смећа и у разговору са директором сазнао сам да је то у овом тренутку довољно и да је могуће на адекватан начин одговорити свим задацима. У неком наредном петогодишњем плану наћи ће се и набавка једног новог камиона, али морам да похвалим ЈКП и директора да на домаћински начин газдују предузећем и покушавају да на сваки начин уз минимум средстава успевају да свој возни парк доведу до савршенства – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Ковачевић каже да ће локална самоуправа кроз ребаланс буџета одобрити додатна средства Комуналном предузећу за одношење смећа, а најављује и субвенције за следећу годину које ће допринети да возни парк ЈКП буде доведен на највиши многући ниво.

– Ова два возила су 2006. годиште, а добијена су из донације Норвешке амбасаде. До сада је један камион био ван употребе, али сада захваљујући репарацији добили смо нови простор од 22 кубика који осим могућности да испразни канту од 120 литара, контејнер од једног кубика може да испразни и велике контејнере од пет и седам кубика. Други камион је у употреби од 2007. године, временом је дошло до амортизације и надградње, а шасије су добре код оба камиона. Веома сам захвалан локалној самоуправи и председнику који сваке године улажу значајна средства да би све функционисало добро – истакао је Иван Лазић, директор ЈКП Горњи Милановац. Лазић је истакао да се репарацијом уштедело готово 25 милиона јер би два нова камиона коштала чак 35 милиона динара.

Председник општине је током данашње посете предузећу рекао да сматра да су грађани задовољни радом Комуналног и доприносом који пружа када је у питању очување екологије на подручју општине. Он је истакао да је Горњи Милановац једна од малобројних општина која располаже санитарном депонијом са свим важећим дозволама Министарства, а да ће локална самоуправа и ЈКП покушати да у наредном периоду побољшају рад саме депоније а то значи да се прикупи већа количина селектованог отпада, како би се већи део рециклирао а мањи одлагао на депонију, чиме ће и сама животна средина бити заштићена.

Previous Обележена је 80.годишњица од паљења Горњег Милановца у Другом светском рату