100 godina Fudbalskog kluba “Takovo”

U petak 28. oktobra 2011. godine u sali Doma kulture održana je Svečana Akademija povodom obeležavanja jubileja – 100 godina Fudbalskog kluba “Takovo” pod generalnim pokroviteljstvom Opštine Gornji Milanovac.
Fudbalski klub “Takovo” iz Gornjeg Milanovca jedan je od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji. Osnovan je 1911. godine dok su prvi fudbalski klubovi u Srbiji osnovani 1896. godine u Kragujevcu i Beogradu.
Na početku Svečane akademije prisutnima se obratio Predsednik opštine Gornji Milanovac g-din Milisav Mirković rečima da se toga dana obeležava vek postojanja Fudbalskog kluba “Takovo” – jubileja koji malo koji klub u našoj zemlji može da obeleži. U svom govoru on je odao priznanje svima koji su na bilo koji način dali doprinos da “Takovo” sa uspehom opstaje i postiže rezultate proteklih sto godina i dostojno reprezentuje naš grad i našu opštinu. Pozvao je sve da prema svojim mogućnostima daju svoj doprinos, organizaciono i finansijski, i tako stvore bolje uslove za rad i onda rezultati sigurno neće izostati.

Predsednik Fudbalskog kluba “Takovo” Aleksa Gagić zahvalio se svima koji su se odazvali pozivu da prisustvuju svečanosti na kojoj se obaležava jedan jubilej – 100 godina bitisanja, postojanja jednog fudbalskog kolektiva, Fudbalskog kluba “Takovo”, a posebno Opštini Gornji Milanovac i Predsedniku opštine, privrednicima i pojedincima koji su “Takovu” pomogli da opstane i traje i da se ova proslava organizuje. G-din Gagić je u svom govoru izrazio i želju rukovodstva “Takova” – formiranje fudbalskog pogona omladinaca i prvi ženski fudbalski klub na ovim prostorima.
Na Svečanoj akademiji u Domu kulture prezentovan je film i monografija 100 godina FK “Takovo” i dodeljena su priznanja igračima i pojedincima zaslužnim za razvoj “Takova” kao i Opštini Gornji Milanovac, Fudbalskom savezu Srbije, FK “Crvena Zvezda”, FK “Metalac” i drugima.

Previous Seoski turizam na mestu rađanja moderne srpske države

Leave Your Comment