100 година кошарке обележено у друштву легендарног Дивца у ОШ “Момчило Настасијевић“

Фондација Ана и Владе Дивац, у сарадњи са Амбасадом Сједињених Америчких Држава у Београду, а поводом 100 година кошарке у Србији, организује још један у низу догађаја „Малим корацима до великих звезда“. Тим поводом Владе Дивац, легенда наше кошарке, НБА играч и бивши репрезентативац, Марко Мариновић, помоћник селектора Српске кошаркашке репрезентације, као и представник амбасаде САД-а у Београду посетили су ОШ „Момчило Настасијевић” у Горњем Милановцу.

Ми смо већ дужи период пријатељи са Фондацијом “Ана и Владе Дивац”. Они нас прате већ неколико година, када је у питању аграрна политика и рурални развој. Овом приликом им се захваљујем што сваке године дају стипендије нашим ученицима који похађају пољопривредну школу у Пожеги. Такође, било је и других заједничких задатака. Догађај “Сто година кошарке” је само први у низу догађаја који данас ми заједно прослављамо са представницима америчке амбасаде. Други догађај, где ће такође бити представници америчке амбасаде биће вечерас, када се одржава специјална пројекција филма “Хероји Халијарда”, прва пројекција, односно претпремијера. Данас из Горњег Милановца, поново ће се покренути точак историје, видећемо колико је домаћински српски народ из ових крајева учинио да се заврши Други светски рат. Такође, сутра на Галовића пољу, у Прањанима обележавамо “Мисију Халијард”, заједно са представницима амбасаде САД-а. Кошарка и кошаркаши су људи који су нас највише пута обрадовали, доносећи сјајне резултате са европских, светских такмичења и олимпијада – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац

Ивана Толић директор ОШ “Момчило Настасијевић” поздравила је присутне госте уз посебну захвалност Фондацији Ана и Владе Дивац што су баш у овом тренутку одабрали школу у Милановцу за промоцију кошарке

-Драго ми је што сада, када су кошаркашки репрезентативци постигли изузетан успех имамо прилику да разговарамо и да се дружимо са легендом наше кошарке. Надам се да ће ученици након овог јединственог искуства кренути путем кошарке а можда једног дана буду на месту репрезентативаца – између осталог рекла је Ивана Толић, директор ОШ “Момчило Настасијевић”

Уследила је заједничка дискусија у оквиру које је Владе Дивац ученицима говорио о важности спорта, тимског духа као и доприноса кошарке нашој земљи у претходних 100 година.

На овај начин у Горњем Милановцу, желимо да се захвалимо свим генерацијама иза нас и прославимо стогодишњицу кошарке као једног од најуспешнијих спортова на овим просторима – између осталог рекао је Дивац.

Дружење ученика са Владом Дивцем, великим именом наше кошарке, настављено је у спортској хали. Ученици су се кроз краћу тренинг утакмицу упознали са основним правилима овог спорта а уједно им је Дивац пренео део свог богатог спортског и животног искуства.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous У Горњем Милановцу, свечаним полагањем венаца обележен данашњи празник