Eng

Es

It

Sp

За следећу годину у плану су велика улагања на планини Рудник

За следећу годину у плану су велика улагања на планини Рудник

Председник општине Дејан Ковачевић посетио је данас Рудник, засеок Брезовицу, где је обишао радове на асфалтирању 800 метара пута. Он је истакао да се захваљујући временским условима који иду на руку, наставља са асфалтирањем предвиђених путних праваца:

„Настављамо са својим амбициозним планом да ове године завршимо тридесет путних праваца на селу и да урадимо три улице у граду. Једна од те три градске улице, улица Драгише Николића, је потпуно завршена и комплетно реконструисана у дужини од 300 метара. Данас смо овде на Руднику, у Брезовици, где завршавамо асфалтирање 800 метара некатегорисаног пута, где са учешћем грађана у односу 3:1 завршавамо ову деоницу која много значи овом делу наше општине и засеоку Брезовица.“ У разговору са мештанима први човек општине Горњи Милановац најавио је за следећу годину велика улагања у ову месну заједницу:

„Планови за наредну годину за Рудник су нам веома амбициозни. Завршили смо пројекат отворених базена на Руднику који ћемо радити заједно са компанијом „Contango“. Предвиђено је да радови крену на пролеће, а тренутно је у фази издавања грађевинске дозволе. Такође, завршили смо комплетну пројектну документацију за водоснабдевање са Рзава. Канцеларија за управљање јавним улагањима нам је за тај посао обећала 200 милиона динара. Ми смо са водопривредним предузећем „Морава“ из Чачка завршили сву потребну додатну документацију како би тај новац обезбедили и повукли на рачун општине Горњи Милановац. Ево једног лепог обавештења за све Рудничане, а то је да ће у најскорије време Рзавска вода доћи на Рудник.“ Ковачевић је додао да се доста улаже у овај део наше општине, али да ће се са том праксом наставити и у будућности како би у потпуности били искоришћени туристички потенцијали планине Рудник.

Милован Николић, председник Месне заједнице Рудник захвалио се председнику општине што је данас посетио Рудник: „Ради се 800 метара пута и то једним делом 300 метара испод трафостанице, па узбрдо све до насеља Јоцовићи. Брезовица је јако напредно место, има 22 домаћинства са више од 75% младих који су остали овде и који воле своје место, улажу у своје место и јако су организовани. Међу првима су извршили електрификацију, водовод, пре 40 година су први метри асфалта урађени баш у овом засеоку.“ Николић се још једном захвалио локалној самоуправи што је издвојила средства којима се финансира МЗ Рудник.

Осамдесетосмогодишњи Славиша Обреновић, мештанин овог засеока, каже да памти када се први асфалт ручно постављао у Брезовици: „Ово ми је трећи пут што се асфалтира. Ово сада нам је од великог знања и имања што имамо. Хвала председнику и хвала општини Горњи Милановац, нека нас увек помажу и ми ћемо бити задовољни.“

Сретен Јоцовић из Брезовице каже да је асфалтирање овог пута веома значајно за све мештане: „Овај пут повезује засеок са магистралом, са варошицом Рудник. Сви мештани га користе, овим путем и деца иду у школу.“ Јоцовић је нагласио да ово асфалтирање доста олакшава зими чишћење овог путног правца. У име мештана се и он захвалио председнику и локалној самоуправи на изведеним радовима.

Previous Минерално ђубриво и кречни материјал за Милановачке пољопривреднике

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I