Eng

Es

It

Sp

Први пут асфалт у Горњим Бањанима

Први пут асфалт у Горњим Бањанима

Мештани села Горњи Бањани од данас до својих кућа неће ићи макадамским, већ асфалтираним путем. По први пут је у ово село стигао асфалт. Овом приликом председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић је обишао ову месну заједницу и рекао да коначно временски услови иду на руку и да је ово први пут који је асфалтиран у овој грађевинској сезони: „Данас је почело са радовима у месним заједницама Бањани и Лозањ и биће асфалтирано 1200 метара, а сутра преосталих 800 метара. То су први путни правци од укупно тридесет и три који ће се радити до краја грађевинске сезоне.“ Ковачевић је рекао да је укупна вредност радова нешто преко 120 милиона динара и нагласио да се сваке године поставља рекорд када је у питању количина уграђеног асфалта на територији општине Горњи Милановац:

„Поред свих инвестиција које радимо, сматрамо да је путна инфраструктура најважнија, како бисмо оживели села и како бисмо могли да развијамо пољопривредна домаћинства, али и туризам на територији наше Општине.“ Он је још додао да је овај путни правац први пут у историји асфалтиран, али да је веома битан и да су њиме повезана села која до сада нису била повезана. Новчана средства за овај путни правац издвојила општина Горњи Милановац уз учешће мештана: „ Овај путни правац је рађен у размери 3:1, с обзиром да смо ми још од друге половине 2016. године променили начин финансирања. Мештани скупе један динар, а Општина на тај један дода још три и на тај начин радимо све некатегорисане путеве.“ Према његовим речима, асфалтирање локалних путева финансира се у потпуности средствима из буџета општине Горњи Милановац.

Председник месне заједнице Горњи Бањани Мирослав Марковић рекао је да је овим радовима асфалтирања обухваћен потес од Камаља до Мандине баре: „Овај пут повезује села Бранетићи, Рајац, део Бањана, са Лозњом, Бершићима и даље према Токову. Асфалтирање овог пута је веома значајно, јер већи део становништва се налази на овом потесу.“

Мештатин овог села Милорад Симић рекао је да је јако задовољан како теку радови и да ће овај пут бити од користи свима, и старим лицима и младима, али и туристима који су чести гости овог краја.

Previous 80 ари грађевинског земљишта у центру града у власништву општине Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I