Eng

Es

It

Sp

Усвојена одлука о извршењу буџета и одобрени нови километри асфалта

Усвојена одлука о извршењу буџета и одобрени нови километри асфалта

Извештај о извршењу буџета, предлог решења о распореду средстава која ће бити утрошена у инфраструктурне пројекте неке су од тачака које су се нашле на дневном реду данашње седнице Општинског већа.

Поред 5 локалних 23 некатегорисана пута за чије је асфалтирање Општинско веће већ дало одобрење, данашњом одлуком средства у износу од 21.729.849,60 динара распоређују се се на асфалтирање следећих локалних путева: Бершићи-Галич, Синошевићи-Врнчани, Драгољ – Широковац, Брусница – Јелићи.

Коментаришући одлуку о извршењу буџета председник Ковачевић је истакао да су сви буџетски корисници извршили буџет са око 45% за првих шест месеци ове године а да се посебно води рачуна да потрошња новца који долази на буџет буде рационална како не би дошли до проблема са ликвидношћу.

На данашњем заседању Општинског већа нашла се и измена финансијског плана Апотекарске установе Горњи Милановац: „Ја сам пресрећан што смо успели да решимо проблем апотеке у смислу радника који су задовољни што су добили новог послодавца и што ће наредних десет година имати сигурне зараде. Успели смо да решимо проблем недостатка лекова на сеоском подручју. У наредних неколико дана очекујем отварање апотека у Прањанима и на Руднику а затим и у самом граду. Чекали смо да сви радници добију социјални програм, како би могао нови послодавац да их преузме.Нико не остаје без посла што је јако важно.Држава је усвојила финансијски план и они ће добити своје заостале зараде. Добиће отпремнине које им по закону припадају. Што је најбитније радиће код новог послодавца „Фемили фарм“.Чекали смо да сви радници могу законски да пређу код новог послодавца и овим ћемо, у неколико наредних дана, окончати агонију око недостатка лекова првенствено на сеоском подручју“ истакао је Ковачевић.

Пред члановима Општинског већа нашао се и Извештај ЈКП „Горњи Милановац“. Кроз излагање в.д директора Ивана Лазића апострофирано је реално стање у том предузећу.

Преседавајући Општинским већем Дејан Ковачевић коментаришући овај извештај истакао је да у овом предузећу постоје огромни губици из предходног периода:

„Оно што је реалност јесте да је укупан губитак из предходних година 50 милиона динара. То је огроман губитак и за ЈКП „Горњи Милановац“ и за сам град. Оно што је рађено државна ревизија утврђује ових дана и ја очекујем подношење кривичних пријава против одговорних који су у том периоду водили Јавно комунално предузеће. Није нормално да дуговања која су старија од годину дана књижите у приходе, није нормално да се не разреши проблем око имовине који су по закону били дужни да урадите, није нормално да се без сагласности оснивача доносе одлуке на управним одборима. Одговорни који су начинили оволике губитке ће наравно одговарати “.

Милановачки већници усвојили су и предлог закључка о давању сагласности на Одлуку Савета месне заједнице Таково о висини накнаде за постављање шатри, сунцобрана за време вашара у Такову као и решење о употреби средстава из текуће буџетске резерве.

Previous У циљу безбеднијег саобраћаја данас у Милановцу постављено 2 доплер радара и десет светлосних саобраћајних знакова „Пера пешак“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I