Eng

Es

It

Sp

У циљу безбеднијег саобраћаја данас у Милановцу постављено 2 доплер радара и десет светлосних саобраћајних знакова „Пера пешак“

У циљу безбеднијег саобраћаја данас у Милановцу постављено 2 доплер радара и десет светлосних саобраћајних знакова „Пера пешак“

Уградњом два доплер радара на уласку у Горњи Милановац из праваца Београд и Чачак и десет „Пера пешака„ у области школа и вртића локална власт је на још један начин ове године показала бригу о саобраћају у Милановачкој општини. Обзиром да се ближи почетак школске године данас постављени знакови би требало да скрену пажњу несавесним возачима да више воде рачуна у зонама куда се деца највише крећу.

„То не значи да смо до сада имали проблема са возачима када су у питању ове зоне али ми морамо учинити све да наша деца буду безбедна како на путу до школе тако и у школском дворишту и школској згради. Све милановачке школе смо опремили најсавременијом видео опремом. Камере су постављена на кључним раскрсницама у граду, ове године смо увели и градски превоз након дужег периода. Претходне две године првацима смо указивали на понашање у саобраћају дарујући им „Пажљивка“ – приручник намењен деци тог узраста који има едукативни карактер“, истакао је председник општине Дејан Ковачевић.

Доплер радари поред информативне и упозоравајуће улоге које имају на поставњеним локацијама, бележиће и статистику проласка возила из два правца и у оба смера на местима где се налазе. Такође поред броја возила која излазе и улазе у град ови паметни уређаји памтиће и број направљених прекршаја у току целе године. Иначе и радари и светлосни знаци „Пера пешак“ користе независно напајање путем соларног панела који је постављен на сваки знак посебно. Набавка, испорука и уградња ове сигнализације коштала је 1.188.000 дианра са ПДВ-ом.

Локална самоуправа је определила велика средства у овој година како би побољшала стање на локалним и некатегорисаним путевима за које је и надлежна. Ускоро креће реконструкција односно израда нових саобраћаница како на градском тако и на сеоском подручју.

Previous Панорамски викенд у Шилопају

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I