Eng

Es

It

Sp

Председник угостио делегацију из Словенске општине Старше

Председник угостио делегацију из Словенске општине Старше

Због немогућности да присуствују свечаном пријему делегација који је био организован у недељу 22. априла, председник општине Дејан Ковачевић угостио је данас представнике општине Старше из Словеније. Гости су изразили велико задовољство и захвалност на гостопримству и пренели су да носе лепе утиске из нашег града. Председник Ковачевић се гостима из Словеније захвалио на посети и на лепим речима захвалности.

Представници општине Старше и председник Ковачевић искористили су данашњи састанак и разговарали о размени ученика између наших општина. Договорено је да се директори наших школа и директори школа из општине Старше договоре око свега када је реч о размени ученика, а да локалне самоуправе буду посредници у тој размени.

На састанку је закључено да би размена значила пуно ученицима са обе стране. Наши ученици би доста научили о екологији и заштити животне средине, областима којима се у Словенији поклања велика пажња. Након тога, стечено знање могу да пренесу и на нашу средину како би је сви заједно учинили што лепшом и чистијом.

Председник општине је рекао да би било јако лепо када би се успело у организацији размене ученика: „Од деце све почиње. Треба неговати пријатељства и треба их продубљивати са сваким видом сарадње који је могућ. Ја вам са ове стране стојим као подршка за све што мислите да можемо да радимо. Ако постоји још неки облик сарадње да учествујемо и са другим општинама заједно у пројектима Европске уније, заинтересовани смо за сарадњу.“

Ковачевић је госте упознао да је наша општина прошле године учествовала у једном таквом пројекту Европске уније,Ерасмус плус, преко кога је двадесеторо деце из Норвешке боравило у нашој општини седам дана и предложио гостима да заједно прате такве пројекте како би могли и да конкуришу на исте.

На крају састанка, гости су позвали председника да посети општину Старше у мају месецу, када они прослављају Дан општине и да том приликом буде потписан Протокол о сарадњи школа како би се кренуло у реализацију пројекта размене ученика.

Previous Пријатељи из Норвешке на пријему код председника Ковачевића

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I