Eng

Es

It

Sp

Милановчани удружени чисте своју општину

Милановчани удружени чисте своју општину

На територији града и месних заједница општине Горњи Милановац данас је одржана 7. редовна акција прикупљања отпада под називом „Очистимо град и општину 2018“ у организацији Општинске управе Горњи Милановац, преко Канцеларије за заштиту животне средине.

Акција је почела у 10.00 часова поделом хтз рукавица, кеса и давањем инструкција волонтерима. Након тога волонтери су се заједно са својим координаторима упутили ка локацијама на којима је било предвиђено скупљање отпада. Поред запослених у локалној самоуправи и у јавним предузећима, акцији се одазвао велики број основаца, средњошколаца и волонтера.

Поводом акције на Тргу кнеза Михаила, Јавно комунално предузеће направило је својеврсни изложбени сајам својих возила. Извезли су своје камионе ђубретарце, чистач улице, комби који сакупља мале количине смећа и велику цистерну за воду што је код најмлађих суграђана изазвало велику пажњу и одушевљење. У свако возило је могло да се уђе и да се види на којим принципима ради, а све то уз помоћ девојчице Љубице, којој је основна мисија чист Горњи Милановац.

Начелник Општинске управе Александар Јевтовић исказао је велико задовољство због броја одазваних волонтер.

Иван Лазић, директор Јавног комуналног предузећа рекао је да се ово предузеће увек одазива и у потпуности подржава овакве акције, али и нагласио да и они сами свакодневно раде на едукацији, пре свега најмлађих, када је у питању селективно одлагање отпада.

Previous Одржана акција 101 као 1

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I