Eng

Es

It

Sp

Горњи Милановац представљен на Београдским инвестиционим данима

Горњи Милановац представљен на Београдским инвестиционим данима

У Београду су, у организацији града Београда, Централно европског форума за развој (ЦЕДЕФ) и Привредне коморе Србије одржани трећи Београдски инвестициони дани. Скуп је одржан у Сава центру.

Трећи Београдски инвестициони дани 2017 били су прилика да Београд и Србија укажу на успешно реализоване инвестиције, потенцијале за нове и на изазове домаћих и страних инвеститора. Кроз интерактивну дискусију, отварање питања и дилема, размену мишљења и непросреднеконтактеразговарало се о великом порасту страних директних инвестиција, успешним гринфилд и браунфилд инвестицијама и стратешким партнерствима, могућности извоза на трећа тржишта, сарадњи у региону, искуствима генералних директора водећих светских и домаћих компанија и о улози и подршци међународних финансијских институција.

Општину Горњи Милановац представљали су председник општине Дејан Ковачевић и председник Скупштине општине Лазар Николић. Они су остварили низ контаката са привредницима из Србије и Европе. Разговарали су и са генералним директором ДДОР осигурањаи председником Управног одбора Коморе италијанско-српских привредника Ђорђом Маркеђанијем, који је најавио да ће заједно са инвеститорима из Италије посетити Горњи Милановац.

Одржан је и посебан ЦЕДЕФ Панел: “Панел директора – Инвестиције у региону и прилике за извоз“. Посвећен је пословним лидерима, домаћим и страним инвеститорима, те креаторима бизниса и брендова који превазилазе границе. Бизнис лидери су дискутовали о пословном амбијенту региона, поделили су своја искуства и изазове, али су и пружили одговоре зашто треба инвестирати у Београд, Србију и регион. Панел је отворила председница Владе Србије Ана Брнабић.

На позив руководства општине, учешће у дискусији узео је и председник „Металац Групе“ Драгољуб Вукадиновић, који је пренео своја искуства у раду и изнео предлоге како унапредити пословни амбијент.

На позив градоначелника Београда Синише Малог и председника Скупштине града Николе Никодијевића, председник Ковачевић и председник Скупштине Николић присуствовали су вечери у згради Геозавода.

Previous Медаље за учеснике општинског кроса

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I