„23.април”симболично име базена у Милановцу

Базени у граду под Рудником добили су куму. Ана Јаћимовић, победник је наградног конкурса под називом „Питам за кума“ који је расписала општина Горњи Милановац. Победнички предлог “23.април” изабран је од стране Комисије која је одабрала 5 предлога, али је гласањем предлог “23. април” добио већину.

Пристигло је преко 130 предлога за назив базена, мој фаворит је такође био назив „23.април” јер има посебну симболику за општину Горњи Милановац, од подизања Другог српског устанка на Цвети 1815.године у Такову, обележавања Дана општине као и Дана Војске Србије. Честитам куми, која је добила једну привилегију од стране општине Горњи Милановац, да се по њеном предлогу назову ови базени. Комисија је по њиховом мишљењу одабрала  5 најлепших назива. Касније је уследило онлајн гласање на страници општине и са преко 41 % је победио овај предлог. Честитам свим учесницима конкурса, нисмо могли све да наградимо, али тих првих пет који су ушли у ужи избор добиће годишње пропуснице за све садржаје које нуди СРЦ „Горњи Милановац”- истакао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Назив „23 април” био је предлог од стране више аутора, потенцијалних кумова, али по пропозицијама конкурса уважавао се само први предлог са тим називом. Конкурс је отворен 6.априла, а победнички назив је стигао у 23 часа следећег дана.

Част ми је што сам данас овде. Желим да се захвалим председнику што је дошао на идеју да сви грађани учествују у одабиру назива милановачких базена. Поносна сам што ће носити наш заједнички предлог – рекла је Ана Јаћимовић, кума базена.

Председник општине Дејан Ковачевић, је Ани, поносној куми, мајци троје деце, уручио  захвалницу као и пропуснице, а потом су заједно обишли базен.

За само 18 радних дана, базен је посетио велики број наших суграђана.

-Свечано отварање базена је било 27. априла, већ 28. април је био први радни дан. Радили смо све ове дане, сем током Васкршњих празника. Што се тиче саме зараде, можемо се похвалити да је базен до јуче приходовао милион динара. Када је реч о летњој сезони, сигурно ће све бити спремно на време. Ове године ћемо имати летњу сезону на два отворена базена упоредо, а то је градски базен „23. април“  и базени на Руднику. Очекивано време отварања летње сезоне је после  15. јуна. Сезонска карта, односно годишња која важи за коришћење затвореног базена у граду и кошта 30.000 динара, важиће и за коришћење отворених базена у граду и базена на Руднику – рекао је Предраг Марковић, директор СРЦ „Горњи Милановац“.

Аутори остала четири предлога за назив базена у Горњем Милановцу, која су се нашла у самој „финалној трци“ ће такође добити бесплатне годишње карте за коришћење затвореног базена и других садржаја, као што је и одлучено у самој пропозицији конкурса.

Previous ПОСЕТА МИНИСТРА АЛЕКСАНДРА МАРТИНОВИЋА