Eng

Es

It

Sp

Државно такмичење – Прва помоћ при повредама на раду

Државно такмичење – Прва помоћ при повредама на раду

Државно такмичење екипа прве помоћи Црвеног крста Србије у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, стања и обољења одржано је у суботу, 30. септембра, на Руднику.

Државно такмичење екипа Црвеног крста Србије одржава се под покровитељством Министарства здравља Републике Србије и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питањаРепублике Србије.

Ово је највећа и најмасовнија манифестација коју Црвени крст Србије организује сваке године и која окупља преко 600 волонтера Црвеног крста из целе Србије.

У име општине Горњи Милановац учесницима такмичења обратила се заменица председника општине Јадранка Достанић.

„Поштовани представници Црвеног крста, драги такмичари, даме и господо, изузетна ми је част и задовољство да вас поздравим у име општине Горњи Милановац. Драго ми је што вас видим у оволиком броју и што имамо прилику да вас угостимо на овој планинској лепотици, на нашем Руднику. Данас овде имамо 48 екипа са преко 600 учесника из целе Србије, што је још један показатељ важности овог такмичења. Налазимо се у просторијама предузећа Рудник и флотација Рудник, које је пример друштвено одговорне компаније и компаније која је добитник великог броја признања из области безбедности и здравља на раду. Општина Горњи Милановац има изузетну сарадњу са Црвеним крстом Србије и подржавамо њихове акције. Годишње се у организацијама Црвеног крста у Србији обучи више од 35.000 грађана. Прва помоћ је чин спасавања живота, али је такође одраз хуманости, алтруизма и осећаја за потребе других људи. Желим вам пуно успеха на овом такмичењу. СРЕЋНО!“, истакла је заменица председника општине Јадранка Достанић.

На Државном такмичењу екипа Црвеног крста Србије своје умеће познавања прве помоћи показало је15 екипа Омладине и 15екипа Подмлатка Црвеног крста из 21 града и општине из целе Србије, које су се пласирале на Државно такмичење након победа на општинским, градским, покрајинским и међурегионалним такмичењима. На Државном такмичењу Црвеног крста Србије надметало се и једанаестекипа Црвеног крста у реалистичком приказу повреда, стања и обољења, из исто толико организација Црвеног крста у градовима и општинама.

На такмичењу је наступило и 6 екипа „петлића“, најмлађих волонтера Црвеног крста, који су на овој манифестацији учествали ревијално. Ревијално је наступала и екипа прве помоћи удружења за помоћ особама са сметњама у развоју „Живимо заједно“ испред Црвеног крста Старог Града.

Ове године тема Државног такмичења екипа Црвеног крста Србије посвећена je безбедности и здрављу на раду и првој помоћи при повредама на раду. Могућност настанка повреде на раду постоји у свакој врсти рада. Ризици на радном месту су реални и уколико се на време препознају, у већини случајева их је могуће елиминисати или смањити. Уколико се повреда на раду ипак деси, пружање прве помоћи на лицу места, од стране оних који се затекну уз повређеног, може спасити живот или умањити последице повређивања.

Црвени крст Србије годишње обучи више од 35.000 грађана, од чега је преко 5.000 запослених на радним местима са повећаним ризиком, међу којима су и припадници структура за деловање у несрећама, запослени у јавним предузећима и бројним приватним компанијама.

Previous Посета пријатеља из Норвешке

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I