Eng

Es

It

Sp

Братимљење Горњег Милановца и Пробиштипа

Братимљење Горњег Милановца и Пробиштипа

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић боравио је протеклог викенда у службеној посети Македонији и општини Пробиштип. Том приликом свечано је потписана Повеља о братимљењу Горњег Милановца и Пробиштипа.

Повељу су потписали градоначелник Пробиштипа Тони Тоневски и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић. Свечаности потписивања Повеље присуствовала је и амбасадорка Републике Србије у Републици Македонији Душанка Дивјак Томић.

Општина Горњи Милановац и град Пробиштип сагласили су се да спроведу братимљење на основу дугогодишњег пријатељства, у заједничком уверењу да успостављањем структуралних веза између две општине и грађани две заједнице могу успоставити пријатељске односе. Намера је да се овим братимљењем створи свеобухватније разумевање међу народима и направи корак на путу ка уједињеној Европи.

У остварењу овог циља општине су се сложиле да ће сарађивати у областима индустрије и трговине, пољопривреде, туризма, културе и спорта, образовања и науке, здравства, заштите животне средине, инфраструктуре и информисања.

„Драго ми је што могу грађане општине Горњи Милановац да обрадујем још једним пријатељством. Као што је овај догађај значајан општини Пробиштип, јер јој је то прва Повеља о братимљењу, тако је значајан и мени јер је ово прва Повеља о братимљењу од када сам председник општине. Ми са Македонијом и вашим народом имамо веома добру сарадњу, а ја се овде увек осећам као да сам код своје куће. Ова сарадња је специфична јер је прво привреда прокрчила пут јер су ваши рудари радили у руднику на нашој планини Рудник, обично се прво креће са сарадњом у области образовања, културе и спорта. Надам се да ће се из овога развити још већа привредна сарадња јер је то оно што нас спаја и повезује и са другим градовима и са другим државама“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

 Реализација сарадње ће се остваривати кроз посете делегација обе општине, друштвене, културне и спортске размене, сарадњу институција и привреде и извођење пројеката од користи општине.
Previous Упозорење на појаву пожара

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I