Eng

Es

It

Sp

Усвојене измене финансијских планова установа

Усвојене измене финансијских планова установа

У Великој сали органа општине одржана је двадесет трећа седница Општинског већа општине Горњи Милановац. На дневном реду нашло се 29 тачака.

Већници су усвојили Закључак о утврђивању предлога Одлуке о изменама и допунама Одлуке о организовању Установе „Међуопштински историјски архив“ за град Чачак и општине Горњи Милановац и Лучани и Закључак о прихватањуИзвештаја о раду Међуопштинског историјског архива за град Чачак и општине Горњи Милановац и Лучани за 2016.годину и упутили их Скупштини општине на разматрање и усвајање.

Општинско веће донело је Закључак о прихватању Извештаја о пословању Јавног предузећа за изградњу општине Горњи Милановац за 2016.годину, Закључак о прихватању Измена и допуна Програма пословања Јавног предузећа за изградњу општине Горњи Милановац за 2017.годину, као и Закључак о прихватањуИзвештаја о пословању Јавног предузећа за путеве општине Горњи Милановац за 2016.годину и упутило их Скупштини општине на разматрање и усвајање. Према речима Божидара Вучетића, директора Јавног предузећа за изградњу општине, извршење програма рада Јавног предузећа у 2016. години износило је 97%.

Донета су Решења о давању сагласности на измене финансијског планаустанова чији је оснивач општина, индиректних буџетских корисника (месне заједнице), директних буџетских корисника (Скупштина општине, председник општине, Општинска управа, Општинско правобранилаштво) и основних школа.

„Овде се ради о вишку средстава из протекле године која смо расподелили на сва предузећа и установе, трудили смо се да покријемо све њихове потребе. Постоји део средстава које смо определили и прошле године када смо радили Нацрт буџета за 2017. годину и када смоусвајали тај буџет рекли смо да ћемо из вишка средстава неке активности решавати, као што је случај са запосленима у Дому здравља. Један део проблема запослених смо решили, други део се финансира из ребаланса. Уочили смо да постоји вишак средстава код установа, па је на пример између школа вршена измена апропријација. Гледаћемо да приликом формирања буџета за 2018. годину урадимо то што прецизније како би било што мање ребаланса, али постоје неке ствари који се не могу предвидети јер је буџет жив процес“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Председник општине истакао је да ће 3,5 милиона динара бити издвојено за решавање проблема котларнице на гас у ОШ „Свети Сава“, чиме ће се омогућити нормално функционисање школе у току зимских месеци.

Општинско веће донело је Закључак о прихватању Плана рада са финансијским планом Апотеке Горњи Милановац за 2017. годину.

„Намера државе је да апотекарске установе буду у њеној надлежности, што је свакако добар пут за оздрављење апотекарских установа. Променом директора Апотеке Горњи Милановац успели смо да санирамо проблеме када су у питању текући трошкови и они су сведени на меру да Апотека из свог пословања може да их плаћа. Према једном добављачу имамо дуг од 20 милиона динара и постигли смо договор да до краја године исплатимо 6 милиона динара. Уколико држава буде вољна да преузме део дуга на себе нама ће бити лакше да преостали део дуга сервисирамо. То је мање вероватан сценарио, реалније је да ћемо буџетом за 2018. годину морати да определимо додатна средства, вероватно по динамици од милион динара месечно, како би санирали комплетан дуг према највећем добављачу. Радују нови потези руководства Апотеке и њихова жеља да се отворе апотеке на атрактивнијим локацијама у граду, као и чињеница да имамо нормално функционисање установе и да су смањени губици на месечном нивоу“, истакао је председник општине.

Усвојена су Решења по жалбама грађана и Јавног предузећа за изградњу општине које су биле упућене Општинском већу а на Решења Општинске управе. Донета су Решења о отварању и промени апропријације и о употреби средстава текуће буџетске резерве.

Општинско веће донело је Решење о давању сагласности на Посебан програм коришћења субвенција Јавног предузећа за изградњу општине Горњи Милановац за 2017.годину, Закључак о прихватању Информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Горњи Милановац за период од 1.01.2017. до 31.03.2017.године, Закључак о давању сагласности Општинском правобраниоцу за закључење споразума поводом предлога за мирно решење спора и Закључак о прихватањуодлука Управног одбора Јавног предузећа за водоснабдевање „Рзав“ Ариље број 402/2017 и 405/2017 од 31.05.2017.године.

Previous Конкурс за награду „Бели лабуд“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I