Eng

Es

It

Sp

Одржана седница Општинског већа

Одржана седница Општинског већа

У Великој сали органа општине Горњи Милановац одржана је двадесета седница Општинског већа општине Горњи Милановац. На дневном реду нашле су се четири тачке.

Као прву тачку дневног реда већници су донели Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Горњи Милановац за 2017.годину.

„На основу захтева за давање сагласности на предлог Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Горњи Милановац за 2017. годину, које је Општинско веће упутило Министарству пољопривреде и заштите животне средине, Министарство је дало сагласност 27. марта 2017. године, а Општинско веће је данас донело Закључак о усвајању истог Програма. Буџетом општине Горњи Милановац за 2017. годину, за пољопривреду су намењена средства у износу од 50 милиона динара, од којих су за програм мера издвојена средства од 39,8 милиона динара кроз пет мера: регреси за вештачко осемењавање (нова мера – 2000. дин по грлу); подстицаји у физичку имовину пољопривредних газдинстава – набавка опреме и механизације, подизање засада, опреме у пчеларству, наводњавање…; инвестиције за прераду и маркетинг пољопривредних производа – сушаре, пастеризатори…; управљање ризицима – субвенционисање осигурања; подстицаји за промотивне активности у пољопривреди и руралном развоју“, истакла је Милка Недељковић из Канцеларије за пољопривреду.

Општинско веће донело је Решење о расподели средстава за суфинансирање пројеката удружења у области културе на територији општине Горњи Милановац.

Према речима Јасмине Марић, чланице Општинског већа задужене за културу и туризам, највише средстава издвојено је за Српски фестивал светске музике и Шилопајску панораму. Та два догађаја су препозната као најзначајнија.

Општинско веће донело је и Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве. Тако је 3 милиона динара опредељено за капитално одржавање Градског базена.

„До ове године базен је изнајмљиван трећим лицима током летње сезоне што ми желимо да прекинемо. Уложићемо значајна средства како би добили функционалан базен у који не мора много средстава да се улаже наредних година. Тако ћемо 3 милиона динара одвојити из текуће буџетске резерве и 1,1 милион динара који су већ планирани у Плану Установе „Спортско-рекреативни центар“. Неопходно је да се уради филтер станица и реновира мали базен за децу. То је значајна инвестиција јер ћемо обезбедити да базен ради у наредним годинама без проблема“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Општина Горњи Милановац ће из сопствених средстава адаптирати канцеларију полиције у Прањанима, за шта је одобрено 100.000 динара.

Previous ХРИСТОС ВАСКРСЕ

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I