Eng

Es

It

Sp

Председник Ковачевић се састао са потпредседницом Владе Зораном Михајловић

Председник Ковачевић се састао са потпредседницом Владе Зораном Михајловић

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић присуствовао је састанку, у згради Владе Републике Србије, који је организовала потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.

Тема састанка било је спровођење Закона о озакоњењу објеката и окончање пописа нелегално изграђених објеката.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као министарство које врши надзор над применом Закона о озакоњењу објеката представило је резултате остварене у попису нелегално изграђених објеката.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић похвалила је општину Горњи Милановац, која је четврта у Србији по брзини пописа нелегално изграђених објеката.

Председник општине Дејан Ковачевић истакао је након завршеног састанка да је изузетно задовољан како је сам састанак протекао и да је био поносан када је чуо похвале које су изречене на рачун општине Горњи Милановац, по питању процеса озакоњења објеката. Рекао је да ће општина имати корист од таксе за озакоњење у износу од око 100 милиона динара, исто толико и од пореза на непокретности, а та средства ће бити уложена у побољшање инфраструктуре у нашој општини. Похвалио је рад Општинске управе и залагање запослених у њој да се ова фаза процеса озакоњења заврши у рекордном року. Посебно је похвалио нове запослене на процесу озакоњења, који су примљени на основу сагласности Владе Републике Србије, који су сви млади људи, изузетно вредни и који су као тек свршени студенти добили прилику да одмах раде у својој струци.

Састанку је присуствовала и помоћница министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Даринка Ђуран.

Previous Министарство привреде одобрило средства за Индустријску зону „Чаир“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I