Eng

Es

It

Sp

Посета пољопривредном газдинству у Липовцу

Посета пољопривредном газдинству у Липовцу

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић посетио је домаћинство Љубисава Петровића у селу Липовац. Породица Петровић бави се сточарством и приликом посете председник општине разговарао је о плановима подршке пољопривредницима.

„Оно што је било наше предизборно обећање – формирање Канцеларије за пољопривреду, испуњено је одмах по ступању на дужност. Данас Канцеларију чини скуп стручних људи који помажу пољопривредним произвођачима, како у едукацији и организацији разних семинара, тако и у аплицирању за општинске, републичке и међународне конкурсе“, рекао је председник општине.

Председник је истакао да је у претходном периоду имао сусрете са представницима агенција које помажу при аплицирању за ИПАРД фондове и договорио је учешће локалне самоуправе како би се за пољопривредне произвођаче из наше општине обезбедила средства из ових фондова, а која нису мала, јер је за Републику Србију опредељено 177 милиона евра.

Уводе се три нове мереподршке пољопривредницима. Прва је субвенционисана производња органске хране, за шта је општина определила 6 милиона динара из буџета. Друга мера је вештачкоосемењавање говеда, где ће по први пут сви сточари моћи да користе ову меру. Подршка за куповину машина и прикључака остаје на снази. Трећа мера су подстицаји за осигурање усева, плодова, вишегодишњих засада и расадника где општина жели да заштити економску цену производње пољопривредних производа и да уколико „фабрику под отвореним небом“ погоде временске неприлике, пољопривредници не гледају само у општину и државу као једино решење да прехране породицу већ им је пружена могућност да општина субвенционише 40% од вредности без ПДВ-а.

Председник општине ће и у наредном периоду наставити да посећује пољопривредне произвођаче по селима наше општине и на тај начин им пружати подршку, јер су они важан чинилац напретка наше општине.

Previous Драге даме, срећан вам Дан жена

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I