Eng

Es

It

Sp

Председник општине предавач на Златибор опену 2017

Председник општине предавач на Златибор опену 2017

На Златибору је, у периоду од 25. до 28. фебруара, одржана трећа по реду Студентска политичка конференција Златибор опен 2017. То је семинар студената Факултета политичких наука, који се реализује са циљем да студенти који у њему учествују, кроз едукативна предавања и радионице стекну ширу и потпунију слику о многим актуелним питањима у земљи и у свету.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић одржао је предавање студентима Факултета политичких наука на тему „Власт и ингеренције на локалном нивоу“. Поред председника општине Горњи Милановац на скупу су говорили и председник Градске општине Палилула Александар Јовичић и председник општине Сокобања Исидор Крстић.

Председник општине је привреду ставио у фокус свог предавања. Студентима је представио концепт рада Канцеларије за локални економски развој, истичући њен значај за напредак општине. Посредством ове Канцеларије у нашу општину стигло је преко 50 милиона динара за инвестиционе активности. Истакао је да Горњи Милановац припада I групи развијених општина и напоменуо да то понекад може бити и проблем јер се главни акценат ставља на неразвијене општине и њихово приближавање развијеним.

Такође, представио је и концепт Стратегије развоја општине Горњи Милановац до 2021. године.

„Изградња приступне саобраћајнице за деоницу ауто-пута Љиг – Прељина од виталног је значаја за општину Горњи Милановац. Ми смо у сталном контакту са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и могу рећи да са њима имамо одличну сарадњу. Приступна саобраћајница има велики значај за развој наше општине. Желимо да изградимо и нову Индустријску зону која би упослила нове, младе људе и допринела да се са новим инвестицијама буџет општине још више пуни“, рекао је председник општине говорећи о значају ауто-пута за Горњи Милановац.

Студентима је представио како је извршена реорганизација Општинске управе и које су активности предузете да она постане истински сервис грађана, који им је стално на услузи.

Предавању је присуствовало око 250 студената, а модератор је био проф. др Дејан Миленковић, продекан за науку, квалитет и самовредновање Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Previous Позив спортским организацијама и клубовима

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I