Eng

Es

It

Sp

Горњи Милановац представљен на Сајму туризма

Горњи Милановац представљен на Сајму туризма

У Београду је, у периоду од 23. до 26. фебруара, одржан 39. Сајам туризма. На њему је учешће узело преко 1200 излагача из рекордног броја држава (56 држава).

Београдски Сајам туризма највећа је туристичка манифестација у земљи и југоисточној Европи.

Претходне године на Сајму туризма своју понуду представило је 1135 излагача, а број посетилаца премашио је 71 хиљаду.

На овогодишњем Сајму свој штанд имала је и Туристичка организација општине Горњи Милановац. У оквиру штанда Туристичке организације и Музеј рудничко-таковског краја имао је свој изложбени простор. Међу бројним издањима, брошурама, водичима и сувенирима који осликавају историју, културу и традицију рудничко-таковског краја, посетиоци су имали прилику да виде и реплику типара кнеза Лазара који је пронађен 2015. године.

Посетиоци су показали велико интересовање за историјски, сеоски и зимски туризам.

Првог дана Сајма штанд наше општине посетио је председник општине Дејан Ковачевић, који је том приликом истакао да је туризам високо на лествици приоритета општине у наредном периоду и да је најбољи показатељ тога вишеструко увећан буџет Туристичке организације општине. Нагласио је да је по први пут на нашем штанду представљена привреда Горњег Милановца.

На штанду су били представљени предузеће „Jomil Group“, гастропрограм ресторана Норвешка кућа, „IG“ хотел, Шилопајска панорама, „Massife Group“. Трећег дана Сајма међу посетиоцима били су и чланови Општинског већа Горњег Милановц, угоститељи и сеоски домаћини из наше општине.

Наш штанд посетили су председница Туристичке организације Србије (ТОС) Марија Лабовић, председница УО ТОС Ратка Вушуровић, директор филијале Националне службе запошљавања за град Београд Добросав Марић, пуно представника локалних Туристичких организација и представника медија.

Овогодишња држава партнер је Црна Гора, па је тим поводом на отварању говорио министар туризма Црне Горе, као и потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Сајам туризма свечано је отворио председник Владе Републике Србије Александар Вучић. Председник Владе истакао је да је Србија у 2016. години од туризма зарадила милијарду и 42 милиона евра.

Previous Радови на две локације у граду

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I