Eng

Es

It

Sp

Савиндан у Срезојевцима

Савиндан у Срезојевцима

Заједничким трудом и напорима Месне заједнице Срезојевци и Основне школе „Иво Андрић“ Прањани, у последње три године у Срезојевцима обележава се Савиндан, као значајан датум и дан када ово место посети велики број људи и деце из околних села али и других места Србије и Републике Српске.

Ове године скупу су присуствовали и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, начелник Општинске управе Александар Јевтовић, председник Скупштине општине Бошко Миловановић, директор Јавног предузећа за изградњу општине Божидар Вучетић, члан Општинског већа Десимир Јовановић и директор Културног центра Драган Арсић.

У Дому културе у Срезојевцима одржана је приредба, док је резање славског колача уприличено у школи.

„Општина Горњи Милановац и њено руководство подједнако брину и о граду и о сеоским подручјима наше општине. У овој години планирани су велики, пре свега инфраструктурни радови, у селима. Овде, у Срезојевцима, биће асфалтиран пут до школе. Буџетом општине планирано је повећање средстава за образовање, па је за ту област планирано издвајање од око 150 милиона динара. Овакве манифестације су потребне и у другим селима, како бисмо привукли још више туриста јер наша општина обилује, пре свега, природним богатствима којима би требало да будемо поносни“, истакао је председник општине Дејан Ковачевић.

У културно-уметничком делу програма наступали су представници Књижевног клуба „Запис“ и КУД-а „ФРА“ из Чачка.

Срезојевци се налазе у југозападном делу подручја, поред старог пута Чачак-Сувобор-Ваљево, а удаљени су 28 км од Горњег Милановца. Спадају у већа села у општини, на седмом месту су по површини и простиру се на 3% површине општине.

Из Срезојеваца је књегиња Љубица, супруга кнеза Милоша Обреновића. Из исте фамилије је Алекса Вукомановић, професор Лицеја у Београду, који је био муж Вилхелмине Мине, ћерке Вука Караџића.

Previous Успех Милановачког позоришта

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I