Eng

Es

It

Sp

Пријатељи у свако време

Пријатељи у свако време

Председник општине Милисав Мирковић састао се данас са Јимом Нердалом, једним од оснивача југословенско-норвешког друштва, великим пријатељем Горњег Милановца и сарадником на бројним пројектима које је наша општина реализовала са братском Комуном Вефсн из Норвешке.

На састанку се разговарало о актуелним пројектима у које је укључен господин Нердал, а један од њих носи назив „Крвави пут“, који ће настојати да на модеран начин презентује јавности део заједничке прошлости током Другог светског рата норвешког и српског народа, када је више од 600 српских заробљеника страдало приликом преласка преко планине Корген у Норвешкој. Пројекат ће дочарати хуманост и помоћ коју је тада норвешки народ указао заробљеницима. Пројектом је предвиђено постављање инфо табли на три места преко планине Корген у Норвешкој на стази куда су се тада кретали српски заробљеници, али ће бити и обележени и путељци којима су уз помоћ норвешког народа заробљеници бежали и спашавали се. Прошлост ће се дочарати кроз пројекат као аманет да се не заборави! Свака помоћ веб дизајнера, штампарија и особа из нашег града који могу помоћи за реализацију овог пројекта је добродошла. Званична презентација пројекта биће 22. јуна следеће године у Мушјену у Норвешкој, а председник Мирковић биће позван као почасни гост да присуствује.

Јим Нердал боравиће у нашем граду до понедељка, а између осталог присуствоваће данашњем отварању 13. Међународног Бијенала уметности минијатуре, посетиће реконструисани Дом културе и као увек по сопственој жељи манастир Враћевшницу.

Previous Одржан јубиларни 10. Међународни карате семинар

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I