Eng

Es

It

Sp

520 милиона динара за електро мрежу у Горњем Милановцу

520 милиона динара за електро мрежу у Горњем Милановцу

2020. је једна од година у којој је Електродистрибуција и Електропривреда Србије највише уложила у Горњи Милановац, један је од закључака састанка Дејана Ковачевића председника општине са директорима ЕДБ Чачак и пословнице у Горњем Милановцу.

-Ове године биће завршено више од 37 км нисконапонске мреже, што значи да ће на великом делу територије милановачке општине бити побољшан квалитет испоруке електричне енергије, посебно у сеоском подручју где су честе ситуације да кад дуне мало јачи ветар или падне киша нестане струја– рекао је Ковачевић и додао да је вредност тих радова око 100 милиона динара, што је огромна инвестиција за општину Горњи Милановац. Ковачевић је рекао да је при крају реализације пројекта реконструкције Трафо станице у граду, чија је вредност 3.5 милиона евра.

-Када саберемо сва улагања у овој годину долазимо до невероватних 520 милиона динара које ће Еелектропривреда Србије преко ЕДБ Чачак уложити у инфраструктурне објекте у Горњем Милановцу – истакао је Ковачевић и додао да се до сада никада није у овој мери инвестирало на територији милановачке општине.

Данас је утврђена динамика као и планови, а то је да у наредне 4 године неће постојати ни једна дрвена бандера, ни један дрвени стуб на подручју општине, план је реалан и то може бити урађено у наредном периоду, речено је на састанку.

Стојан Васовић, директор Електродистрибуције Чачак каже да се ове године у Горњем Милановцу завршава неколико капиталних обејката, а један од најзначајнијих је реконструкција трафостанице 110 киловолтне.

– Горњи Милановац има посебан значај и третман у оквиру Електродистрибуције Чачак и Електропривреде Србије, имајући у виду изразито развијену индустрију која постоји овде – каже Васовић и додаје – обавеза Електропривреде Србије и осталих субјеката који са овим предузећем сарађују, била је да се Милановцу обезбеде добри услови снабдевања електричном енергијом.

-Што се тиче снабдевања купаца на мрежама ниског напона и далеководима 10кw, данас смо са председником направили реалан план да се у наредне 4 године заврши комплетна реконструкција мреже ниског напона што ће за потрошаче са подручја милановачке општине бити од великог значаја –закључио је Васовић.

Previous Нови Колективни уговор за запослене у ЈКП Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I