Eng

Es

It

Sp

Нови Колективни уговор за запослене у ЈКП Горњи Милановац

Нови Колективни уговор за запослене у ЈКП Горњи Милановац

Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац потписао је данас са представницима Синдиката ЈКП појединачни колективни уговор којим се радницима обезбеђују додатни бенефити, који нису обухваћени основним уговором о раду.

-На овај начин у законске оквире стављене су све исплате радницима, попут топлог оброка, регреса и Солидарне помоћи од које ће прва половина бити исплаћена већ 19. јуна – рекао је Ковачевић и додао да након потписивања овог уговора УО ЈКП мора да потврди одлуку о Колективном уговору, након чега ће моћи да се примењују сви акти који су њиме обухваћени. -Није први пут да Општина на овакав начин излази у сусрет ЈКП али они су то заслужили посебно током трајања пандемије Цовид 19 –истакао је Ковачевић.

-Морам да напоменем да су током трајања пандемије радници Комуналног предузећа били максимално ангажовани на дезинфикцији јавних површина, Опште болнице, Дома здравља, као и на одржавању градских улица, дезинфекцију више од 200 зграда за колективно становање, а током обављања овог посла утрошили су 660 цистерни натријум хиперлорида. ЈКП Горњи Милановац је у предходном периоду дало немерљив значај развоју комуналне инфраструктуре на подручју општине Горњи Милановац. Били су ангажовани и на радовима који се односе на рзавски водовод ка Руднику, где је у току завршна фаза радова, очекујемо да Канцеларија за јавна улагања уплати додатна средства у наредних месец дана како би до краја године могли да завршимо тај пројекат, чиме ће планина Рудник и насељено место Рудник добити здраву пијаћу воду и непрекидно снабдевање – нагласио је Ковачевић.

Према речима Јелене Ковачевић, председника Синдиката запослених у комунално стамбеној делатности преговори са руководством фирме у вези са Колективним уговором трајали су последњих месеци, али се коначно стигло до тога да се на овај начин за раднике обезбеде већа права, а у наредном периоду наставиће са ангажовањем за још боље услове рада који ће подразумевати повећање основице за минули рад и топли оброк.

Мирко Пантовић, члан Одбора индиката запослених у комунално стамбеној делатности каже да ће потписивањем уговора бити повећана лична примања сваког запосленог у ЈКП.

-Имајући у виду ситуацију у самом предузећу али и у држави , сада нисмо могли више да добијемо али у наредном периоду наставићемо преговоре о повећању права запослених, бенефитима И условима рада за сваког запосленог у ЈКП Горњи Милановац – нагласио је Мирко Пантовић.

Previous Нова водоводна мрежа за Сврачковце и Мајдан

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I