Eng

Es

It

Sp

Бициклијада у Горњем Милановцу

Бициклијада у Горњем Милановцу

Завршни дан манифестације Недеље животне средине, 07. јун, обележен је такмичењем бициклиста на „Полигону спретности“, еко штандовима школа и вртића, ревијом еко филмова, представом, подизањем застава еко школа, ревијалном вожњом бициклиста као и доделом награда и захвалница.

У категорији основних и средњих школа, ОШ „Момчило Настасијевић“ организовала је такмичење вожње бицикла „Полигон спретности“. Ученици су се такмичили у две узрасне категорије, основци и средњошколци. У првој категорији поред ученика основних школа из Горњег Милановца учествовали су и ђаци ОШ „Свети Сава“ из Чачка и ОШ „Милинко Кушић“ из Ивањице док у категорији средњошколаца све три средње школе нашег града имале су своје учеснике.

На Тргу кнеза Михаила основне, средње школе као и Предшколска установа „Сунце“ имале су своје штандове ради представљања на тему животне средине. Техничка школа „Јован Жујовић“презентовала је едукативни експеримент постављања филтера за прећишћавање вода, као други експерименти процес компостирања у лабораторијским условима, али и у природи а ученици ОШ „Свети Сава“ извели су представу након које су подигнуте еколошке заставе.

У име локалне самоуправе, председник општине Милисав Мирковић доделио је награде победницима „Полигона спретности“ и пожелео овим младим људима да приликом одрастања раде на развијању своје еколошке свести кроз образовање из области животне средине, информисаност као и ослушкивање природе ради сигурније будућности.

У ревијалном делу под називом „вожња задовољства“ односно бициклијади учествовао је велики број заинтересованих грађана као и малишана док су ученици Гимназије „Таковски устанак“ припремили презентацију пројекта „Млади еко-репортери“. Изложба фотографија и ревија Еко-филмова, међу којима је и видео „Go green for life“ Михаила Јевтовића из ОШ „Десанка Максимовић“, ментора Ђура Церанића и Зорана Маринковића, који је освојио прво место у категорији „Видео“ на националном такмичењу Млади Еко-репортери 2015. представљени су овом приликом.

Организацију Недеље животне средине, са жељом да постане традиционална, организовала је Општинска управа општине Горњи Милановац са циљем да се разним активностима анимира локална јавност. Током реализовања манифестације као подршка у организацији по први пут се појављује Удружење амбасадора одрживог развоја и животне средине.

На овај начин шаљемо поруку да делујући локално, од свог дворишта, мислимо глобално – на очување целе планете. На територији општине Горњи Милановац Недеља животне средине организована је у периоду од 01. до 07. јуна 2015. године, поводом Светског дана заштите животне средине.

 

ПРИРОДА ОЗДРАВЉУЈЕ, ЛЕКАР ЛЕЧИ

„Natura sanat, medicus curat“
Хипократ

Previous Одржан традиционални Марш пријатељства

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I